Witam,parę miesięcy temu(bodajże w czerwcu 2013 r.) zakupiłem CDA. Była do niego załączona gra Shank 2 (wymaga steam-a).Po zainstalowaniu i uruchomieniu jej zobaczyłem coś co mnie dobiło…
Textury były uszkodzone, sterowanie też nie działało do końca dobrze… Próbowałem 2 razy zainstalować z płyty i pobrać z serwisu Steam
-nie pomogło…
Wie ktoś co mam zrobić by pozbyć się tego problemu??Na forum CDA nikt nie wiedział co zrobić.
Sprawdzanie spójności plików gry przynosi jakieś rezultaty (PPM na grę -> Właściwości -> Pliki lokalne)? Sprawdź grę na innym komputerze, np. u kolegi. Jeśli na innym komputerze działa dobrze, może oznaczać to problem ze sprzętem.
Ok, zrobiłem tak jak kazałeś, ale nie pomogło- za pierwszym razem, po zakończeniu weryfikacji,wyskoczyło mi okno z napisem : ,niepomyślna weryfikacja 2 plików,te pliki zostaną pobrane ponownie".Nie pomogło(nawet nic się nie pobrało), zrobiłem tak jeszcze raz- moim oczom ukazało się okno z napisem ,niepomyślna weryfikacja 1 plików,te pliki zostaną pobrane ponownie". To okno wyłączyłem dosłownie kilka sekund temu, bo pomyślałem, że te pliki pobierają się gdzieś w tle.
Właśnie popatrzyłem do CDA, na to jakie ta gra ma wymagania… Wszystko się zgadza, oprócz procesora(wymagane 3 GHZ, a ja mam 2,8 ghz).
Natomiast kiedy popatrzyłem na wymogi na internecie(gry-online.pl) było tam napisane, że wymaga procesora 2,8GHZ, ale też lepszej karty graf.(512mb).
Za chwilę biorę się za sprawdzenie aktualności sterowników karty graf.
PS. Weryfikacji zgodności plików próbowałem przy grze Might & Magic: Clash of Heroes, w której textury są jeszcze bardziej uszkodzone(także wymaga steam-a i była zakupiona wraz z CDA)