uTorrent i router

Odblokowałem sobie raz porty na routerze do uTorrenta. Weszłem w Forwarding/ Virtual Server, wpisałem swoje ip, nr portu i typ TCP. Ale postanowiłem sformatować wszystkie dyski, odblokowałem ponownie port w ten sam sposób, ale teraz jakoś nie chce to działać.

Mój router to TP-Link WR 543G

Może jeszcze jest blokowany ruch na firewallu pod Windowsem.

Zapora systemowa jest wyłączona. Innych programów uruchomionych nie mam, ostatnio nawet wyrzuciłem z autostartu cały ten syf co instaluje się razem ze sterownikami.

Poszukaj na liście Router List swojego

http://portforward.com/english/routers/ … rindex.htm

Jest 542G, ale 543G (czyli mojego) nie ma. Już raz odblokowałem sobie port, ale teraz po formacie nie działa i nie mam pojęcia dlaczego.

Dodane 16.03.2010 (Wt) 15:06

To pomoże ktoś?

Na pewno masz ustawiony w uTorrencie ten sam port, co port na firewallu?

Może przygotowałeś regułę do odblokowania portu na routerze, ale nie zaznaczyłeś “ptaszkiem” Enabled?

Może Twój ISP blokuje ruch na niektórych portach, chociażby jak TP jakiś czas temu zablokowała dla neostrady port 25 aby ograniczyć ilość spamu.

No tak, ale przed formatem udało mi się odblokować tym samym sposobem co teraz.

Oto screen:

67974251.jpg

Gdy ustawiłem protokół na ALL to też nie działało.

Jakiego antywira używasz?

Wiele z nich ma wbudowanego firewalla.

Nie zainstalowałem nawet żadnego. Wyczytałem gdzieś, że jak mam internet radiowy i router to mój dostawca musi też mi odblokować porty albo muszę wykupić publiczne ip. Chyba zdecyduje się na to drugie i zobaczę jak będzie.