Utorrent - porty na routerzea test negatywny


(Oxygene8) #1

Witam

Mam router TP-LINK W8901G

Początkowo znaczek sieci miałem w utorrencie żółty. Według opisu znalezionego w necie przekierowałem porty na routerze i pojawił się znaczek zielony czyli sieć OK. Jednak zrobiłem test połączeń w utorencie i wyszedł negatywny czyli port mam zablokowany.

firewall windowsowy mam wyłączony,

eset smart security nie blokuje utorrenta

limit TCP ustawiłem na 0

i nadal kiszka prosze o pomoc


(Chillout) #2

Jak jest zielony znaczek(to jest ok) to nie ma co się przejmować. Pobierz torrent i zobacz jaką prędkość masz i jak pobiera.

Ja przy zablokowanych portach w routerze maksymalnie też wyciągam(nawet lepiej moim zdaniem), więc nie ma co się tym tak naprawdę przejmować.

Pobieraj pliki z większą ilością seedów i zobacz po jakimś czasie jaka prędkość będzie.


(Oxygene8) #3

Witam

nadal kombinuje porty mam przekierowane czyli:

Brama domyślna to 192.168.1.1

IPv4 to 192.168.1.2

W Virtual server zrobibłem tak.

TCP/UDP podałem port z utorrenta czyli u mnie 29204

Local IP Address w moim przypadku to: 192.168.1.3 (dodałem +1) Dobrze??

Firewall wyłączony i ptaszek świeci na czerwono. Prosze o pomoc.

Mam neo 1mb i vindows seven 64bit


(Chillout) #4

Inne programy do wymiany plików chodzą?


(Oxygene8) #5

Dla emule tez porty przekierowałem. Ty razem inny dla TCp i inny dla UDP. Wynik teżze porty są zablokowane.

Pamiętam, że grzebałem coś z programem Windows Warms Door Cleaner oraz z programem który włącza wszystkie połączenia TCP. Właśnie po jego włączeniu mam porty zablokowane.


(Chillout) #6

Więc pobierz jeszcze raz te programy i pokombinuj w ustawianiach (pootwieraj porty), jeżeli wcześniej przed instalacją tych programów było dobrze.