Otóż mam internet 5 mb/s i router ZTE neostrada. Zawsze plik ściągało po 750kb/s co było dobrą szybkością. Od niedawna ściąga zaledwie po 20 kb/s. I jeszcze mam wykrzyknik na dole. “Brak połączeń przychodzących” lecz on raz jest raz nie ma. Teraz już nie ma. Ustawienia uTorrent’a.
opcji takiej nie ma ale żeby przywrócić domyślne ustawienia skasuj plik settings.dat i settings.dat.old. Znajduje się on albo w folderze utorrenta albo w C:\Documents and Settings\XXXXXX\utorrent. Sciagnij tez inny plik i zobacz czy on tez się tak wolna sciaga
Co do programu to w każdym tak mam. Jedynie jak ściąga bezpośrednio przez firefoxa czy IE to leci szybko. Tylko problem ma z tymi programami…
Hm, niestety wyskoczyło na czerwono.
– Dodane 11.02.2012 (So) 15:53 –
I jeszcze nie mogę kontrolować prędkości wysyłania i pobierania. Ponieważ wysłanie mam na 50 kb/s a jak zawsze kiedyś ustawiałem limit na wysłaniu do 5-10 kb/s to tym samym prędkość pobierania wzrastała dwukrotnie. A teraz gdy daje limit to nic się nie zmienia.
– Dodane 11.02.2012 (So) 15:58 –
Mam win7 i nie ma folderu utorrent jedynie na dysku d ale tam nic nie ma tylko ikonka do uruchomienia.
A ZMIENIAŁAŚ OSTATNIO USTAWIENIA UTORRENTA? Po pierwsze to włącz mapowanie portów(na pierwszym screenie widać ze jest wyłączone). Po drugie w kreatorze ustawień ustaw prędkość 512(prawdopodobnie jest to prędkość wysyłania twojego łącza), a po trzecie trzeba sprawdzić przekierowanie portu na routerze tak jak napisał dorcel21
Chyba to ogarnąłem. Gdy szybkość wysyłania jest +20 kb/s to szybkość pobierania diametralnie spada. Gdy szybkość wysyłania jest poniżej 20 kb/s to utrzymuje się szybkość pobierania na 600-700 kb/s. Tylko gdy ograniczam limit wysyłania to nic się nie dzieje jedynie czasami samo zmniejszy się do poniżej 20 kb/s i przez kilka minut pobiera nieźle.
– Dodane 11.02.2012 (So) 18:08 –
– Dodane 11.02.2012 (So) 18:14 –
Możemy zauważyć że gdy wzrasta szybkość wysyłania to zmniejsza się szybkość pobierania. Jak ustawić limit na szybkość wysyłania. Bo jak daje prawy przycisk myszy na pobierany plik wykorzystanie łączaustaw limit wysyłania to nic się nie zmienia dalej losowania ustawia szybkość wysyłania.