uTorrent spowalnia prace kompa

Od kilku dni utorrent spowalnia mi prace systemu i neta.Kiedyś tak nie było,skanowałem antywirem jest czysto.W menedżerze zadan widze dwa iexplore.exe Co to?

Pewnie ktoś od ciebie ściąga coś grubszego. A wyłanczałeś utorrenta i lepiej działało ?

iexplore.exe < Internet Explorer :stuck_out_tongue:

Coś grubszego to nie mam w folderze pobrań utorrenta.Tylko kilka pliczków tam mam.Jak wyłączam utorrenta wszystko jest ok,a jak włączę znowu spowalnia … :frowning:

Mam parę propozycji : 1. To możesz zablokować, aby nikt od ciebie nie ściągał, albo zmniejszyć ilość KB (ale nie polecam, tego bo to chamskie w przeciwieństwu do innych ściągających) ale robisz co chcesz 2. Ściągnij jakiś inny program, np : BitComet, Bearshare, Emule, albo coś w tym stylu, może te nie będą ci tak spowalniać kompa. 3. Czy napewno dokładnie przeczyściłeś dysk antywirusem ??? może masz jakiegoś słabego antywirusa

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie podpunkt (2) jeżeli pomogło, to napisz

Skanowałem także antywirami online,mks,dr.web i eset.Jest czysto.

A odinstalowałeś tego utorrenta ? taj jak wcześniej napisałem. Odinstaluj utorrenta i zainstaluj jakiś inny program np : BitComet, Bearshare albo Emule jest dużo tych programów, najbardziej podobny do utorrenta jest BitComet i jest w dodatku dobry. A tak na marginesie czego ty się dziwisz, to jest program P2P on zawsze spowalnia kompa, a najbardziej neta. Najbardziej przyda ci się w ogóle odinstalowanie tego programu i ściąganie z google (są takie strony tylko trzeba poszukać) no albo zainstalowanie innego programu P2P lub zmniejszenie ilości przesyłania KB (czyli jak ktoś od ciebie ściąga). Napisz jak coś zadziała :slight_smile: Pozdro

No nie wiem czy BitComet jest taki dobry…

Mi jakoś nie spowalnia kompa więc nie mów że zawsze. Ściągnięcie z google? Co ma piernik do wiatraka?

W prawdzie będąc na miejscu zakładającego temat wolałbym naprawić problem z uTorrentem, ale można sprawdzić jak zachowują się inne programy, np. Halite, Deluge. I nie musisz do tego wywalać uTorrenta.

Jeśli chcesz mieć pewność co do stanu komputera, to wrzuć wymagane logi do działu Bezpieczeństwo.

P.S. Jaka wersja uTorrenta?

Ściągnij najnowszą wersje, starą wyinstaluj, wyczyść po niej rejestr jeżeli coś zostało i instaluj jeszcze raz. Może dysk twardy jest zawalony i pofragmentowany? Pamiętaj że jak ściągasz bardzo duży plik (np 14GB) to na dysku pojawia się odrazu plik o 14GB masy tylko… pusty - tak jak by opakowanie a dane są dociągane na bieżąco i plik jest uzupełniany - może pofragmentowanie dysku w takim wypadku powoduje spowolnienie kompa? Moja rada:

1. deinstalacja uTorrenta

2. Defreagmentacja dysku jakimś dobrym programem

3. ponowna instalacja uTorrenta w najnowszej dostępnej wersji.

laszjwrz napisałem na marginesie, chyba wiesz co to znaczy.

Jeżeli nikt od ciebie nie ściąga, albo ty jak od nikogo nie ściągasz to owszem nie spowalnia neta, ale przeważnie znajdzie się ktoś kto od ciebie ściąga i wtedy spowalnia neta (chyba że są tacy ludzie chamscy i blokują innych ściągających) !

BitComet jest dobry i bardzo podobny do utorrenta !

Pharun, rezerwacje miejsca dyskowego można zmodyfikować w opcjach programu :slight_smile:

Ustaw mniejszą prędkość pobierania i udostępniania jeżeli masz maks. Może ciągniesz maksymalnymi prędkościami i dlatego.

Nie ściągaj emula.Nieźle muli komp.Jego nazwa mówi sama za siebie.

Dałem mu tylko propozycje, jak on che to może ściągnąć BitCometa on jest dobry