uTorrent strasznie obciąża łącze


(Bambosz107) #1

Zauważyłem, że gdy włączę uTorrent (ale zwykle sie przy starcie windy włącza) to internet chodzi okropnie wolno, nic nie da sie zrobić (co ciekawe filmiki np. na youtube wczytują się z normalną prędkością). Aktualnie pobieram tylko 1 plik z prędkością 0,4 KB/s !!


(skrzek) #2

może masz za dużo połączeń ustawionych na jeden torrent, albo za dużą prędkość wysyłania.

i napewno nie masz łącza 100Mb/s - taką prędkość może ci pokazuje bo jest to prędkość połączenia karty sieciowej a nie łącza internetowego


(Bambosz107) #3

mam kablem internet 100Mb/s, potem radiówką z routera 54Mb/s. Prędkość wysyłania mam 10kB/s, połączeń na 1 torrent - 125, maksymalna liczba połączeń - 800, slotów na torrent - 25


(skrzek) #4

dalej się nie rozumiemy odnośnie prędkości połączenia :wink:

moje ustawienia to: max połączeń 200, max peer na torrent 50, slotów 3 i dla połączenia 15Mb/s nie muli, ściąga z różną prędkością zależną od źródła i trackera

poza tym, masz otwarty port dla utorrenta??? na dole na pasku masz albo zielone kółko albo czerwone, albo zółty trójkąt??


(Bambosz107) #5

mam żółty trójkąt, tyle tylko że nie odblokuje portów, bo są zablokowane na routerze a zapomniałem hasło do panelu sterowania #-o

na zaporze windy mam utorrent odblokowany.

-- Dodane 23.05.2009 (So) 19:29 --

teraz mi sie pojawiło czerwone kólko, mimo że nic nie zmieniałem


(Bolo92) #6

Żółte było jak nie był pewien zablokowanych portów, czerwone jak już był pewny(uTorrent).

Co do prędkości to www.speedtest.net i www.speedtest.pl bez włączonego uTorrent'a i pokaż wyniki, stosuje się ok. 70% możliwości łącza, żeby na WWW itd. starczało transferu.


(Bambosz107) #7

Download: 1232 kbps

Upload: 1322 kbps