Utworzenie dysku startowego - Windows XP

Cześć, mam zamiar zainstalować Windowsa XP. Wcześniej nie miałem z tym problemu, ponieważ miałem oryginalną płytę. Niestety uległa ona uszkodzeniu i jestem zmuszony samemu utworzyć dysk startowy, ale na szczęście mam oryginalny cd-key. Spróbowałem wypalić płytę przy pomocy Nero, tzn. kliknąłem myszką na opcję “Utwórz dysk startowy z danymi”, ale przy ponownym uruchomieniu komputera nie pojawił się komunikat “Wciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje uruchomienie Windowsa z CD lub DVD”.

W internecie można znaleźć dużo na ten temat, ale nigdzie nie znalazłem dobrego poradnika, który wyjaśnia jak utworzyć taki dysk “od A do Z”.

Pamiętam jak byłem u znajomego i przypadkiem wypalał tego typu płytę i używał programu UltraISO i Alcohola 120%. Znalazłem także poradnik na ten temat: http://peb.pl/windows/243078-poradnik-k … ost3537062, lecz nie wiem co zrobić wcześniej, domyślam się, że muszę utworzyć obraz, ale proszę powiedzcie w jaki sposób.

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

a w biosie przestawiłeś aby komputer najpierw sprawdzał napęd cd? bo inaczej napis aby z niej uruchomić komputer się nie pojawi ;]