Użycie procesora 100%. Infekcja?

Witam, dzisiaj odpaliłem sobie nową Fife 23 i po kilku minutach ekranu ładowania, coś mi
nie pasowało wróciłem do pulpitu i sprawdziłem sobie użycie procka a tutaj nie miła niespodzianka,
użycie 100% i nie spadało. Zwracam się z prośbą o sprawdzenie raportów czy jest coś co możemy zrobić
aby wrócić stabilną pracę procesora. Procesor i5-8600k. Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.

FRST.txt (133,3 KB)

Addition.txt (42,3 KB)

Shortcut.txt (42,6 KB)

Sprawdź w Menedżerze zadań co tak obciąża komputer i wyłącz to.
A tak możesz sprawdzić czy ktoś/coś Ciebie „podsłuchuje”(znalezione w necie):
1. Wchodzimy Start>uruchom, i wpisujemy cmd

2. W CMD wpisujemy " netstat -ano " (bez „”)
**3.**Ukarze się nam 5 kolumn a mianowicie "protokół, adres lokalny,obcy adres,stan oraz PID nas najbardziej interesują trzy ostatnie kolumny.
**4.**W tym podpunkcie wytłumaczę do czego one służą, kolumna „obcy adres” powiadamia nas o ip osoby która podsłuchuje na danym porcie (jeżeli w tej rubryce jest pokazany taki adres ip „0.0.0.0.0” oznacza to, że nikt nas nie podsłuchuje na tym porcie) jeżeli jest tam zwyczajny adres ip to niestety ktoś nas podsłuchuje przez program np Trojan bądź coś innego zaraz napisze jak zlokalizować proces który za to odpowiada, kolumna " stan " interesuje nas gdyż jest tam napisane co dany program robi jeżeli będzie tam np „ustawiono” czy coś innego to nie zwracamy na to uwagi lecz jeżeli będzie pisać „nasłuchiwanie” a w kolumnie obcy adres będzie jakieś IP (oprócz tego 0.0.0.0.0) to znaczy, że mamy podsłuch, teraz ostatnia kolumna dzięki której możemy zlokalizować proces który wysyła informacje z naszego komputera a mianowicie „PID” ( czyli po prostu identyfikator procesu ) jeżeli nie ma żadnego adresu ip w kolumnie obcy adres to naprawdę nie ma się czego obawiać.
**5.**Hm więc jak to zlokalizować? posłuży nam do tego "menedżer zadań windows " na początku musimy ustawić tak aby pokazywał „PID” każdego procesu jest to dość proste pierw uruchamiamy menedżer po przez wciśnięcie jednocześnie CTRL+ALT+DEL następnie przechodzimy w zakładkę „procesy” następnie na samej górze klikamy na WIDOK>WYBIERZ KOLUMNY zaznaczamy „PID” i klikam OK.
**6.**Teraz możemy bez problemów znaleźć proces który nas „podsłuchuje” przechodzimy do CMD patrzymy czy mamy podsłuch jeżeli tak to patrzymy na jego PID w cmd a następnie szukamy tego samego PID w menedżerze Windows i zakańczamy proces który podsłuchuje ( jeżeli chcemy usunąć proces to był do tego jakiś program lecz go nie pamiętam więc jeżeli ktoś go zna proszę napisać go niżej ) niżej załączam zdjęcie i filmik jak to zrobić w praktyce który wrzuciłem do internetu już dawno jeżeli masz jakieś pytania pisz tu bądź jak Ci wygodniej na YT.

@bbbb1 Większej głupoty nie widziałem :smile:

@bekon922 Z tego co widze to logi czyste, spróbuj zostawić komputer na godzinkę żeby sobie poidlował bo może instaluje jakieś biblioteki. Jeżeli to nie pomoże to wykonaj czysty rozruch i daj znać czy pomogło

Może jaśniej co jest głupotą? Sprawdzenie co obciąża procesor? A może fakt sprawdzenia jaka usługa bez mojej zgody/wiedzy zagląda mi do systemu? Ja dzięki powyższej metodzie znalezionej w internecie( http://www.youtube.com/WizzardO999) znalazłem usługę, która w podobny sposób obciążała mi komputer, więc z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że to jednak głupota nie jest.

@JesteKokse
Zrobiłem restart i lekko płynniej chodzi aczkolwiek dalej Fifa potrzebuje przy ekranie ładowania
zdecydowanie za dużo czasu i procek podskakuje do 100% zużycia.

Czytaj, próbuj.