Uzyskaj najnowsze aktualizacje, gdy tylko będą dostępne

Witam. Jak ma być domyślnie ustawiony przełącznik „Uzyskaj najnowsze aktualizacje, gdy tylko będą dostępne”, włączony czy wyłączony?

Wyłączony dla ludzi o słabych nerwach.

A o mocnych?

Domyślnie jest wyłączony.
Jak chcesz zostać Alpha testerem to sobie włącz. Bo Beta testerem jesteś jak cokolwiek pobierasz :stuck_out_tongue:

Dzięki, a co zrobić, żeby był aktywny? bo on jest nieaktywny i przez wpis w rejestrze go wyłączy i włączam.

Gdyby był „dobry” i „zły” stan tego przełącznika, to by go nie dodawali, a system by się domyślnie zachowywał „dobrze”. Nikt nie dodaje do systemu przełącznika „Zachowuj się nieprawidłowo”, więc odpowiedź na pytanie zależy od tego czy chcesz aktualizacje przedpremierowe otrzymywać na prawach zwykłych i czy chcesz być pierwszym, któremu oferowane są nowe wersje systemu.

Ja to oczywiście zawsze mam włączone lub wręcz korzystam z trybu Insider Release Preview i ostatni problem z tym związany miałem w sierpniu 2015.

Ale co zrobić, żeby on był aktywny?

Przesunąć suwak w prawo.:blush:

Żeby przesunąć go w prawo musi być aktywny :slight_smile:

Niedostępny jest, tak? No to zostaw to. Tak, kak piszą, to spowoduje, że Windows Update pobierze aktualizacje od razu, kiedy wydadzą. Ja bym nie kombinował, ale nie unikał aktualizacji.

Poczytaj to: Enable or Disable Get Latest Updates as soon as available in Windows 11 | Windows 11 Forum
Tłumaczenie: Enable or Disable Get Latest Updates as soon as available in Windows 11 | Windows 11 Forum

Zrobiłem to i działa, ale ten przełącznik jest nieaktywny.

Odpowiedzią na „jak to włączyć” nie jest „zostaw to”, przypominam ostatni raz.

Która to wersja i edycja Windowsa?

Wersja Windows 11, 25H2

A Edycja? Pro? Enterprise? Home? Education?

Pro.

konradpaluszekpogrubiony tekst
Ustawienia-System-Informacje (i przewiń okno do Specyfikacja systemu Windows) tu masz dane

Zrzut ekranu 2025-12-05 124353

a weź no pokaż

Get-ItemProperty HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings\ `
    | Select-Object -ExpandProperty IsContinuousInnovationOptedIn `
      -ErrorAction SilentlyContinue