Witam, mam pytanie: czy jeśli będę używać kodów do Fallout 4, to mogę mieć jakąś blokadę gry albo blokadę konta na steam? Chodzi o to, że nie mam w grze już nic od leczenia a resztki życia i co się ruszę, to ginę. Wiem, że są kody - chciałem ich na chwile użyć, bo gra na kodach jest bez sensu. Tylko nie wiem czy można używać kodów w oryginale czy steam się nie doczepi?
Fallout jest jednoosobową grą, więc Steam może sobie ciebie co najwyżej polizać. Banowane są konta które poprzez hackowanie uzyskiwały jakieś profity łatwiejszą (i nieuczciwą) drogą niż robili to inni gracze w tej samej wieloosobowej grze. VAC na pewno odpada. Jeśli nie VAC, to chyba nic ci nie grozi, no chyba że gra ma jakieś wykrywanie, np. niektóre gry posiadają osiągnięcie typu: “Cheater!” i przestają zapisywać postępy dopóki nie wyłączy się kodów.
Na forum piszemy w języku polskim - popraw swój post korzystając z interpunkcji.
Też szukałem trochę informacji na temat oszukiwania w grach na steam.
Wyszło, że w singleplayer “można” - ja akurat użyłem Trainera (zewnętrzny program do modyfikacji np życia) w grze Metro:Last light i … jak do tej pory nic się z moim kontem steam nie stało
A co Valve do tego czy sobie kody na singlu użyjesz czy nie? To twoja sprawa i nikomu nic do tego
Do kampanii możesz używać kodów. Nikt Ci tego nie zabroni. Co najwyżej niektóre oszustwa zablokują Ci możliwość zdobycia achiwmentów.