Hej.
Chciałbym kupić jakiegoś biznesowego laptopa za ok 1300 zł i zastanawiam się nad trzema modelami - Dell Latitude 6440, Lenovo ThinkPad T440, HP EliteBook 840 G1/G2. Każdy z nich w odpowiedniej konfiguracji może spełniać moje wymagania (i5 4gen, 14" HD+/FHD mat, SSD, WIN 10). Tylko zastanawia mnie rozstrzał cenowy na allegro tych modeli gdyż jednocześnie są oferty za ok 800zł i 2500zł.
Orientuje się ktoś czy za te 1300zł można dorwać coś godnego uwagi czy jednak w tej cenie powinienem szukać jakichś słabszych modeli?
Zupełnie mnie zaskoczyłeś tym linkiem
Nie przypuszczałbym że można gdzieś dostać nowy egzemplarz tak starego już modelu
Laptop jest używany ale w dobrym stanie i na gwarancji. Brałem go kilku osobom i powiem tyle: warto. Jest to laptop poleasingowy.
Fakt, dopiero później to zauważyłem. Cena bardzo atrakcyjna i sklep godny zaufania.
Zastanawiam się jeszcze nad tym E7440 - sprzedaje go sferis więc chyba można zaufać.
Tamtern będzie lepszy, a na pewno szybszy. Tu zauważ procek ma oznaczenie U czyli Intel Core i5-4200U a to daje bazowe taktowanie 1,6 GHZ (turbo 2,6 GHZ) a tu mamy pełna i5 czyli i5-3320M co daje 2,6 Bazowe i 3,3 Turbo. Czyli mimo że starszy to szybszy. W paktyce ta starsza i5-tka jest dużo szybsza (mam nu na myśli działanie systemu). Testy mówią same za siebie.
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-3320M-vs-Intel-Core-i5-4200U/m402vs2742
Jest jeszcze jedna zaleta tego sprzętu co poleciłem. W twoim nie da się procka wymienić a u mnie się da. Po wymianie na i7 (4 rdzenie i 8 wątków, 2,7 na rdzeniu bazowe, 3,8 GHZ turbo więc różnica robi się MASAKRYCZNA.
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-3820QM-vs-Intel-Core-i5-4200U/m4339vs2742
Więc mając tą wiedzę co wybierasz? Bo dla mnie wybór jest oczywisty.
Masz rację, chyba wybiorę Lenovo.
Orientujesz się czy te modele mają licencje windows zaszytą na płycie głównej jak dell?
Nie powiem Ci ale jeśli chodzi o klucz wydobędziesz go tym softem i wszystko na 100% legalnie:
OK. Dzięki wielkie za pomoc. poobserwuję oferty i może trafi się jakaś fajna opcja z i7 a jeśli nie to wezmę tego z morele