Używany laptop - na jakie modele warto zwócić uwagę w 2020r :)

Dziękuję za wszelkie sugestie. Raz już kupowałem używkę i sprawdziła się idealnie. Teraz też pójdę tą drogą.

Core i7-5600U - 5 oznacz 5 generację, Core i7-4600U - 4 oznacza 4?

Poniżej lista jakie biorę pod uwagę, pewnie jeszcze spora ilość czytania i już coś wybiorę :slight_smile:

1. DELL LATITUDE E7250 I7-5600U 8GB
  2. LENOVO X250 i7-5600U 8GB
  3. HP 820 G2 i7 5600u 8GB
  4. Hp 820 g2 i7 5500u 8Gb
    Wiem wiem wszystko na I7, ale tak chcę i już :slight_smile:
    Który wy byście wybrali?

Tak.

Najtańszy, ewentualnie zobacz czy patryce masz HD, może HD+ sie w jakims trafi przynajmniej…, a przede wszystkim ile meisięcy gwarancji. :wink: Różnice w specyfikacji…pomijalne.

Dell Latitude E7270 i5 6300U 8GB
Będzie ok? :slight_smile:

Gwarancja?
Bateria?
Ekran?
Cena?
….
Cały czas “lecisz” na cyferki…

Ekran - 1366 x 768
Bateria - 2 godziny
Cena - 1000
Gwarancja - 12 miesięcy

rocesor: Intel i5-6300U 2 x 2.4GHz (max 3GHz) Cache: 3MB

RAM: 8GB DDR4

Dysk: 256GB SSD

Matryca: 12.5" 1366x768 MATOWA

Karta graficzna: Intel® HD Graphics 520

Łączność: Lan/WiFi/Bluetooth

Urządzenia wskazujące: Touchpad

System: Zainstalowany Windows 10 Pro 64bit (Informacja o systemie na fakturze)

Interfejsy: 3x USB 3.0 ; Kensington Lock; RJ45; SD Card Reader; SC Card Reader; HDMI; Jack In/Out; DockstationPort; Mini DisplayPort

Klawiatura: Polskojęzyczna (naklejki);

Bateria: Komputer wskazuje 3 godz. pracy na baterii. Gwarantujemy minimum godzinę pracy na baterii.

Dodatkowe informacje: Kamerka internetowa;

W zestawie: Zasilacz oraz kabel zasilający

No niestety. Jak się człowiek nie zna to leci na cyferki.

Prawdopodobnie lepszą rozdzielczość masz na smartphonach z Biedronki. :wink:
Rzuć sobie okiem na to dla odmiany, cena praktycznie identyczna, dysk mniejszy ( ale gier nie instalujesz), a gwarancja i ekran lepsze.

Moja rade poszukaj czegoś w outletach. Ten wklejony DELL nie jest bardzo zły, ale ja bym tyle nie dał. Jeżeli dla Ciebie jest tyle wart… bierz. :wink:

Dziękuję za informację.
Wyjdę na jakiegoś bezglutenowego marudę co codziennie pija Late ze Starbucksa i bawi się swoim elektronicznym papierosem :), ale szukam maks 12-13 cali.
Musi być mały.

Uwagi o baterii i matrycy - dziękuje bardzo przydatne. muszę popatrzeć na to co miałem w poprzednich laptopach i zobaczyć czy jest to dla mnie problem.

No za to jest dopłata extra, ale róznica 13-14 cali…mi wsio rybka. :wink:

Powiem tak: jeżeli korzystasz z jakiegoś dziwnego oprogramowania, to matryca HD może być problemem, będzie ucinało pola lub kolumny. Zmniejsz rozdzielczość na desktopie i sprawdź. Miałem tak na KIano. Bateria natomiast może być istotna, bo 250 zł robi sporą część wartości lapka. No chyba, że masz zapał majsterkowicza i sam zregenerujesz bateryjkę za 50? (kupujesz ogniwa z “wąsami” i przelutowujesz).

.

W słabej baterii problem może być w kontrolerze który może mieć przekroczony limit cykli. Tego podmianą ogniw nie naprawisz…