Używany mały smartfon do 300 zł

Witam, szukam czegoś taniego na Androidzie, nie mam bardzo dużych wymagań co do telefonu, chcę go wykorzystywać (oprócz telefonowania i SMS) głównie do robienia zdjęć i wrzucania na Instagrama i okazjonalnego przeglądania internetu. Nie zamierzam na nim grać ani kopać bitcoinów :wink:
Przy czym:

• telefon musi być mały, tzn. do 4,5 cala, może troszeczkę więcej - miałem 5’ i już było dla mnie za duże
  • ważna rzecz to dobre wykonanie - zastanawiałem się nad Z3 Compact ale widziałem że są problemy z odklejającym się ekranem czy tylną szybką - nie wiem czy to wada fabryczna ale trochę słabo świadczy o wykonaniu telefonu bądź co bądź premium. Są jeszcze telefony w obudowach metalowych? Jeśli tak to by mi odpowiadał :slight_smile:
  • w miarę dobry aparat, bardziej chodzi mi o optykę niż megapiksele

Moje typy na razie to Xperia Z1/Z3/Z5 Compact przy czym pierwsza jest już trochę stara, a ostatnia może nie mieścić się w budżecie. Co jeszcze polecilibyście?
Pozdrawiam

Po co używany? Można i nowy z 300 zł kupić. Masz nówkę z gwarancją.
Marka tp-link neffos jest przyzwoita…

Tylko że ten jest za duży. Chodzi mi o coś małego.

Myślę, że ten będzie odpowiedni dla Ciebie.
Niezły procesor, 2GB RAM i super aparat.

iPhone 5s

Albo samsung j3 ale on ma 5 cali. Poza tym ios jest lepszy od androida

Miej dystans do wypowiedzi palading.game - to 13 letni troll tego forum.

Właśnie najbardziej mi odpowiada Z3 Compact ale nie wiem jak z jakością wykonania.
Ale spoko, mam jeszcze miesiąc do namysłu.

Jeśli przebolejesz 5 cali to neffos Y5s https://www.x-kom.pl/p/415191-smartfon-telefon-tp-link-neffos-y5s-2-16gb-dual-sim-lte-szary.html
co do xperii- wykonanie jest okej, ale dość delikatny tel

Case Nillkina, szkło na wierzch i u mnie Z1C służy już 5 lat. Przedni aparat już na ten moment odstaje jakościowo, ale tylny jest ok.