Używany monitor czy jest sprawny?

Witam kupiłem używany monitor i nie wiem czy ten monitor jest sprawny ponieważ po prawej stornie ma takie coś jak na zdjęciu (na rogach)

czy ta plama nie będzie się powiększać 

post-121289-0-85562300-1434318440_thumb.

Wstaw zdjęcie normalnej jakości, to się oceni, czy jest się czym przejmować. 

Wygląda to na wyciek światła lub świecące piksele. Prędzej to drugie.

Jest to widoczne tylko przy wyświetlaniu ciemnego tła?

Jakaś gwarancja na ten monitor jest? Oraz, czy sprzedający uprzedził Cię o tym fakcie?

Na wszystkim widać te jasne punkty.

Sprzedawca nic nie mówił że jest takie coś i pod monitorem jest źle złożona obudowa czyli pewnie był rozbierany :frowning:

Musisz dokładnie przeczytać opis aukcji bo może było napisane, że sprzedaje jako uszkodzony itp. jak nie to masz prawo zwrócić monitor i żądać zwrotu pieniędzy.

Na aukcji nic nie ma napisane że jest uszkodzony i przez tel mówił że jest 100% sprawny

Treść aukcji

“Witam mam na sprzedaż używany Monitor LG 19 cali stan dobry polecam!! odbiór osobisty!!”

Odbierałeś osobiście? Jeżeli tak i znałeś stan przedmiotu to nie podlega zwrotowi w innym wypadku możesz go zwrócić tylko pomyśl czy Ci się to opłaci nie wiem ile dałeś za ten monitor ale koszty transportu ponosisz sam.

Osobiście odbieralem ale wiadomo nie można sprawdzic jakoś super monitora u kogos w domu na szybko dałem za niego 100zl a ta wadą będzie się powiększać ?

Myślę, że nie będzie się powiększać.

Może się powiększyć, ale nie musi. Na pewno sama nie zniknie.

Oddaj ten monitor z tytułu niezgodności towaru z opisem aukcji.

A co jeżeli bedzie mowil że to ją zrobiłem np podczas transportu i nie będzie chciał oddać pieniędzy?

To nie ty zlecałeś/wybierałeś usługę/firmę transportową i to nie ty powinieneś dochodzić praw u przewoźnika. Ty jedynie powinieneś rzetelnie to udokumentować.

Jak wyżej pisałem odbierałem to osobiście 

ps. teraz koleś nie odbiera telefonu co mam zrobić ?

Po co dzwonisz? Jedź do niego i tyle.

jechać z monitorem na 2 koniec miasta i pocałować klamkę to trochę meczące jest szczególnie ze w tym tyg mam egzamin na uczelni … zgłosiłem to do olx a jeżeli jutro nie odezwie się myślę ze zgłosić to nawet na policje bo czytałem ze mam takie prawo

on powie, że według niego to ‘stan dobry’, albo, że jak sprzedawał to tego nie było i tyle. Taki urok kupowania używki, trzeba dokładnie obejrzeć przy odbiorze.

stan dobry jest to stan w którym przedmiot nie jest uszkodzony a jedynie może mieć male rysy … wystawiając ogłoszenie człowiek bierze na siebie wszystkie konsekwencje złego opisu przedmiotu… ponieważ jako ja kupujący nie mam żadnej wiedzy na temat tego przedmiotu … a koleś widać specjalnie ukrył wadę przedmiotu co znacznie zmniejsza wartość tego… czyli zostało dokonane przestępstwo które jest karalne …