Używany telefon do 400zł

Witam.

Szukam używanego telefonu do 400 zł.

Obecnie posiadam n73 i chcę ją zamienić na coś lepszego pod prawie każdym względem.

Telefon ma być szybki tzn dużo szybszy od n73…

Ma robić lepsze bądź porównywalne zdjęcia, filmy większej rozdzielczości.

N 73 nie nadaje się do słuchania muzyki. Nawet regulacja głośności wymaga odblokowania telefonu. Tego problemu nie miałem w K550i.

Muzyki słucham tylko na słuchawkach więc jakość głośnika nie ma większego znaczenia. Żadnym audiofilem nie jestem. W obecnie posiadanej nokii gniazdo słuchawek jest do dupy przez co często przy niewielkim ruchu nogą (komórkę trzymam w kieszeni w spodniach) muzyka zaczynała lecieć przez głośnik. Wi-fi nie jest dla mnie ważną funkcja jednak jeśli będzie to się nie obrażę :). Co do typu telefonu to nie miałem jeszcze dotykowego i nie specjalnie mnie do nich przyciąga jednak jeśli będzie on dobrej jakości to nie mam nic przeciwko. Jedynie lubię telefonów z klapką. Musiał by być naprawdę dobry stosunek cena/jakość abym się zdecydował na taki telefonik. Dobrze by było gdyby była możliwość otwierania plików doc i pdf.

Co myślicie o n95?? czy jest dużo szybsza do n73??

N95 jest szybsza od N73, ale nie dużo. Pomyśl nad N82 lub N95 8GB (z nastawieniem na tego pierwszego).

Jeszcze jedno pytanie…Koniecznie Nokia z symbianem??Są szybsze systemy…

nie koniecznie. telefon ma być szybki, robić ładne zdjęcia, kręcić dobre filmiki i służyć jako odtwarzacz mp3. To są najważniejsze cechy

Dodane 05.04.2010 (Pn) 14:06

Doradzicie mi coś?