Witam! Dzisiaj przyszedł do mnie używany zasilacz Corsair VS450, jest to niby CP-9020096, tak pisało w ogłoszeniu jak i pisze, na tabliczce znamionowej, natomiast na opakowaniu pisze CP-9020049, o co chodzi?
Z tego co pamiętam to w 96 napisz “VS” był taki bardziej żółtawy, a nie pomarańczowy jak jest w moim przypadku. Są w ogóle jakieś różnice między jesnostkami, czy są identyczne?
Zastanów się trochę bo szukasz dziury w całym. Co jest ważniejsze? Nadruki, tabliczka znamionowa na samym urządzeniu czy jakiś tam karton który równie dobrze może być z czegoś kompletnie innego? Bo jak sam napisałeś sprzęt jest używany czyli masz prawo domyślać się że nie jest oryginalne opakowanie lub zwykła pomyłka przy pakowaniu sprzedającego.
A czym się różnie te dwa modele, sprzedający mówi, że są praktycznie identyczne. Zabezpieczenia, moc szczytowa? Pomoże ktoś? Nigdzie nie mogę znaleźć takowych informacji, niby ten sam model, tylko partia inna, a ten z 96 ma certyfikat natomiast 49 już nie.
Ty rzeczywiście szukasz dziury w całym.Skoro na tabliczce znamionowej jest Corsair VS450 CP-9020096 to taki jest zasilacz.Nie myślisz chyba,że sprzedający bawił się w podmianę tabliczek bo na pudełku jest inny numer katalogowy.Poniżej linki do tego o co pytasz(poczyytaj opisy)
Myliłem się. Jest 49.Pytam się czym te dwa zasilacze się różnią.
Z Twojej odpowiedzi i linków, które wstawiłeś mam rozumieć, że zasilacze mają te same zabezpieczenia, moc, tylko różnica jest w potwierdzonym certyfikacie?. Na opakowaniu tego Corsaira piszę, że sprawność to 85+ no to można uważać tak jakby był certyfikat tylko, że nie potwierdzony.