Firma, model?
Zasilacz to: NeoTEC V4202, myślisz że to on jest przyczyną ?
Sprawdzić tego niestety nie mam jak bo musiałbym kupić nowy zasilacz
Witam,
Czy ktoś próbowal odblokować Phenom’a II 550 BE na płycie GIGABYTA GA-770TA-UD3 ?
U mnie narazie wszystkie próby zakończone niepowodzeniem.
Płyta główna gigabyte GA-MA785GM-US2H, wersja biosu bez znaczenia.
Procesor Athlon x3 435 odblokowany do Phenom x4 b35. Stabilnie pracuje już od dłuższego czasu.
Witam,
Czy procesor AMD Athlon II X3 440 ma zablokowany rdzeń ?
dodam że jak wchodzę w [MB Inteligent Tweaker(M.I.T.)] to nie ma opcji : [Advanced Clock Calibration]
Tak ma zablokowany rdzeń, spróbuj po wejściu w bios wcisnąć ctrl+F1 i dopiero wtedy przejrzeć opcje w mit.
Płyta główna gigabyte ga-ma78mlt-us2h, procesor phenom x2 550 odblokowany do amd phenom x4 b50, niestety absolutnie niestabilny, po odblokowaniu rdzenia nawet w biosie wywala artefakty i nie rusza dalej.
Próbowałeś przed odblokowaniem podbić napięcie rdzeni i nb?
Hmmm… nie, nie próbowałem, może jeszcze uda mi się spróbować. O ile to podbić jak będę mieć okazję?
Dobra, wykonałem kilka prób i podniesienie napięcia nawet o 0,3v nie zmienia wiele. Jest trochę stabilniej, ale nadal to nie jest to co być powinno.
No to nic tym dodatkowym rdzeniom już nie pomoże, u mnie w ogóle komputer nie wstaje po odblokowaniu 550’tki ;/
Witam
Phenom II 550 BE na Gigabyte MA790X-UD3P BIOS F4 - Odblokowany.
Napięcia standardowe, nie zmieniane.
Seria: 1003FPMW
Przechodzi BIOS, Windows.
Prime95 - 4 rdzenie, priorytet 9, 6h 20 min testowania:
GTA IV, NFS Shift, MW2 działają, nie wywalają do Windowsa czy coś podobnego.
3dmark06 test podstawowy przechodzi cały.
Żaden program od czasu odblokowania nie “przestał odpowiadać” w dziwnych okolicznościach.
Można uznać, ze wszystkie 4 rdzenie są w pełni sprawne?
U mnie na GA-MA78LMT-US2H z BIOS’ em domyślnym jak i z F9 odblokowany procek jest stabilny (Phenom II x2 550 BE)
Mam proca Phenom II x2 550 BE i płytke GA-MA870A-UD3. Mam biosa 2010, mój problem jest taki, że nie ma tam [Advanced Clock Calibration] i
[EC Firmware Selection]. Próbowałem 3 sposób, ale mam SB780. Czy w ogóle możliwe jest odblokowanie u mnie pozostałych 2 rdzeni?
Mam pytanie czy w płycie GA-MA770-UD3 rev.1.0 jest możliwość odblokowania procesora phenom II 550 BE :?:
Witam.
Wejdż na stronę producenta i poczytaj, porównaj:
http://www.gigabyte.com/products/produc … id=2982#ov
Rev 1.0 ma AMD 770 + SB700 Chipset, więc nie da rady.
Jeżeli miałbyś ten model:
http://www.gigabyte.com/products/produc … id=3097#ov , czyli (AMD 770 + SB710 Chipset) to jest duża szansa.
Ja mam taki zestaw i od ponad roku śmiga wszystko na 4-rech jajkach + delikatne OC do 3,4 GHz.
Pozdrawiam
procek Phenom2 x2 550 na plycie GA-MA790X-UD3P udalo mi sie odpalic cztery rdzenie dopiero na biosie F7b. Problem polega na tym ze win7 odpala mi sie tylko gdy wylacze ostatni rdzen.
Powinienem dalej kombinowac z napieciem na procku lub tylko na czwartym rdzeniu? czy lepiej nie ryzykowac i zostawic jak jest? i cieszyc sie x3?
A jak to wygląda w przypadku płyty głównej GIGABYTE GA-M61PME-S2P i prockiem Phenom2 x2 550?
Witam.
Posiadam AMD Phenom x2 550 BE serii AC 0922 APMW (aktualnie x4 B50 )
Udało mi się odblokować rdzenie na płycie GA-MA770T-UD3P, ale robiąc testy w OCCT dostaje komunikat, core 1 error bądź core 2 error itd. Można to jakoś naprawić aby uzyskać stabilność systemu?
Oraz podczas robienia tych testów oraz grania w jakąś grę wyłącza mi się komputer. Czy to wina napięcia?
Nie wiadomo, czy wina napięcia bo działa C’n’Q i na zdjęciu widać, że jest zbity mnożnik - więc i napięcie poszło w dół.
Mam pytanie - jeżeli Athlon II X3 460 zgłasza się jako Phenom II X4 B55, ale nie widać ani L3, ani dodatkowego rdzenia - to znak, że jest szansa na to, że da się zrobić unlock czy po prostu każdy procesor tak się zgłasza niezależnie od tego, czy da się zrobić unlock czy nie?