[VB] Jak przenieść text z txtboxu 1 w 1-ej formie do 2 formy

Cześć, pisze do Was, gdyż mam pewien problem z programem który próbuje napisać - mianowicie, Napisałem kalkulator w Visual studio 2012 (Visual Basic) i gdy wylicza mi dane, próbuje je przenieść do innego okienka aby same się tam wyświetlały. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Czy ma ktoś może jakieś pojecie na ten temat? Tak mniej więcej wygląda kod pierwszej formy:

Public Class Calculator

Property StrVariable As String

Private Sub Calculator_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub Button1_Click()

End Sub

Sub TextBox1_TextChanged(sender As Object, e As EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged

End Sub

Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click

TextBox5.Text = Val(TextBox3.Text) * Val(TextBox4.Text)

TextBox6.Text = Val(TextBox5.Text) * 0.2

TextBox7.Text = Val(TextBox5.Text) * 0.1

TextBox8.Text = Val(TextBox5.Text) - (Val(TextBox6.Text) + Val(TextBox7.Text))

End Sub

Private Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click

Form2.Show()

End Sub

Private Sub TextBox6_TextChanged(sender As Object, e As EventArgs) Handles TextBox5.TextChanged

End Sub

Private Sub TextBox7_TextChanged(sender As Object, e As EventArgs) Handles TextBox6.TextChanged

End Sub

End Class

Chcialbym aby wygenerowany z textbox1 przenosil sie do textbox1 ale w Form2.

Edit1: Pisze z zagranicy, nie mam polskich znaków w systemie.

dziedzic1995 , na forum używamy polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ń i tak dalej). Proszę - korzystając z przycisku zmien.gif

Pozdrawiam,

Dimatheus

Dimatheus , Nie mam polskich znaków w systemie, piszę z Wielkiej Brytanii.

Najprościej tak

Form2.TextBox1.Text = Me.TextBox1.Text

Wielkie Dzięki, Działa :slight_smile:

Po wyjaśnieniach na PW, w drodze wyjątku, posty wyedytowałem, dodając polskie znaki.