VB2005 Formatowanie tekstu

Mam pytanie. Może ktoś wie, czy można formatować tekst w kontrolce TextBox w trakcie projektowania.

Oczywiście nie chodzi o tekst jako całość, ale o poszczególne fragmenty, które mają się różnić np. czcionką.

Serdecznie pozdrawiam.

:^o raczej nie (choć mogę się mylić) musiał byś stosować jakieś niestandardowe zewnętrzne textbox’y

podobnie będzie z listbox’em … a nie możesz przechowywać tego łańcucha w pamięci, a wyświetlić rozczłonkowanego nawet na paru label’ach z rożnym formatowaniem

Dzięki za odpowiedź. W takim razie może da się to zrobić w ListBoxie, ale znowu nie wiem jak całą zawartość ListBoxa

skopiować do schowka.

Pozdrawiam

W listbox’ie każdy wiersz może być rysowany inaczej - (OwnerDraw). Nawet każdy wiersz może mieć inną wysokość. Z listbox’a można pobrać ilość wierszy oraz tekst każdego wiersza osobno, sklejasz je razem oddzielone np enter’em i wysyłasz do schowka. Chociaż wydaje się mnie że raczej chodzi ci bardziej o RichEdit, tam możesz inaczej rysować nawet każdą literę, można też wysłać wszystko do schowka (razem z formatowaniem lub bez).

Serdeczne dzięki.