Witam
Wiesz co, mi też czasami na speedtest pokazuje 7-9 MB/s, a mam do 20 MB/s.
Ja miałem taki myk z tym lipnym FunBoxem, że codziennie o różnych godzinach nie miałem neta przez 10-15 min, wszystkie diody się świeciły, a neta nie było, dzwoniłem kilkarazy na infolinię to mnie olewali, że to wina czegoś w windowsie czy coś, w końcu przyjechał technik i dał mi zgłoszenie na wymianę modemu, wymieniłem i nadal było to samo, wkurzyłem się i kupiłem na allegro livebox’a 2, dziwnym trafem problem znikł. Ten problem się pojawił jak podpisałem umowę na Neo do 20 MB/s, bo przy 10 MB/s to się nic nie działo takowego.
Ja bym na Twoim miejscu od kogoś pożyczył na chwilę jakiś router czy coś i sprawdził, a tego FunBox’a wywalił, to jest takie samo ściero jak Netia Spot, a może nawet gorsze.
Pozdrawiam
Jakie masz tłumienie linii?
ATM VPI/VCI 35
MTU 1492
Więcej informacji funbox nie pokazuje
Sprawdzany na innym routerze - bez zmian
Tam gdzie masz margines szumu (SNR Margin) nie masz wartości tłumienie linii (Line Attenuation)?
Właśnie funbox tego nie pokazuje
W takim razie jak masz możliwość, sprawdź na jakimś routerze, który pokazuje pełne statystyki łącza. Jak nie, to niech technik sprawdzi i Ci pokaże. W każdym razie staraj się reklamować, bo nawet jeśli linia jest okej, to znaczy że problem leży po ich stronie. Wymianę routera również możesz zasugerować. Najbezpieczniej jest brać modem, a router kupić we własnym zakresie.