Próbowałem grać na laptopie w Velorant, ale ciągle pojawiają się komunikaty związane z siecią. Mam ping rzędu 185 ms. Używam WI FI z modemu LTE. Normalnie wyciągam 10MB/s i ping rzędu 15 ms na PC, ale jak założą mi lejek po wykorzystaniu GB mam neta na poziomie 1MB/s i ping rzędu 50 ms. Położyłem router WI FI koło laptopa, ale nie wiele pomogło. Nie mogę wygooglać jakie wymagania do sieci ma Velorant.
LTE nie nadaje się do grania.
Wi-Fi nie nadaje się do grania.
Laptop nie nadaje się do grania.
Wnioski wyciągnij sam.
Do gier turowych może być Np. szachy przez email
Każdy dostawca stosujący taką praktykę powinien trafiać od razu na jakąś czarną listę. Swego czasu jeszcze wtedy TP SA też stosowała taką praktykę i jej zakazano takich praktyk wtedy.
Niby dlaczego? Przecież limit danych to powszechna praktyka w łączności LTE…
No ja wiem, że użytkownik sam podpisuje taka a nie inną umowę. Ale to po prostu zło. Nie ma nic barziej wkurzającego jak akurat coś dużego pobierasz i zostało ci na przykład do końca pobrania 2h a tu przykręcają ci kurek bo limit i z 2h robi się 12h. Skoro takich praktyk udało się oduczyć TP SA to i inne firmy i dostawcy netu powinny mieć z góry taką praktykę wykreśloną ze swoich usług.
Jest to mit. Proszę zapoznaj się z moimi statami w grę na laptopie. Wszystko w FHD na monitorze 24 cali na maksymalnych ustawieniach jakości grafiki:
Nie pisałem, że się nie da tylko, że się nie nadaje.