Velorant lagi i wysoki PING na laptopie z WI-FI

Próbowałem grać na laptopie w Velorant, ale ciągle pojawiają się komunikaty związane z siecią. Mam ping rzędu 185 ms. Używam WI FI z modemu LTE. Normalnie wyciągam 10MB/s i ping rzędu 15 ms na PC, ale jak założą mi lejek po wykorzystaniu GB mam neta na poziomie 1MB/s i ping rzędu 50 ms. Położyłem router WI FI koło laptopa, ale nie wiele pomogło. Nie mogę wygooglać jakie wymagania do sieci ma Velorant.

LTE nie nadaje się do grania.
Wi-Fi nie nadaje się do grania.
Laptop nie nadaje się do grania.

Wnioski wyciągnij sam.

Do gier turowych może być :wink: Np. szachy przez email :smiley:

Każdy dostawca stosujący taką praktykę powinien trafiać od razu na jakąś czarną listę. Swego czasu jeszcze wtedy TP SA też stosowała taką praktykę i jej zakazano takich praktyk wtedy.

Niby dlaczego? Przecież limit danych to powszechna praktyka w łączności LTE…

1 polubienie

No ja wiem, że użytkownik sam podpisuje taka a nie inną umowę. Ale to po prostu zło. Nie ma nic barziej wkurzającego jak akurat coś dużego pobierasz i zostało ci na przykład do końca pobrania 2h a tu przykręcają ci kurek bo limit i z 2h robi się 12h. Skoro takich praktyk udało się oduczyć TP SA to i inne firmy i dostawcy netu powinny mieć z góry taką praktykę wykreśloną ze swoich usług.

Jest to mit. Proszę zapoznaj się z moimi statami w grę na laptopie. Wszystko w FHD na monitorze 24 cali na maksymalnych ustawieniach jakości grafiki:

Nie pisałem, że się nie da tylko, że się nie nadaje.