Dziękuję za pomoc. Instalowałem oba sterowniki, ale nic się nie zmieniło. Nadal nie wykrywa kontrolera multimediów audio oraz urządzenie wejściowe PCI. Jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
Karta dźwiękowa włączona w ogóle w BIOS-ie ?
P.S. Dziwne, bo po instalacji sterowników podanych przez cosik_ktosik -a powinno być ok.
siemka panowie & panie chcialby,m sie dowiedziec gdzie znajde sterowniki do mojej karty dzwiekowej oto ona VIA AC’97 Enhanced Audio Controller a plyta glowna to :Pole Wartość
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 07/11/2003-P4X400-8235-6A6LXE19C-00
Nazwa płyty głównej Kobian KOB P4X400 NDSX
Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 100 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz
Przepustowość 3200 MB/sek
Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz
Przepustowość 2133 MB/sek
Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali VIA V-Link
Szerokość magistrali 8-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (ODR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 533 MB/sek
Informacje fizyczne płyty głównej
Liczba gniazd procesora 1
Liczba gniazd rozszerzeń 5 PCI, 1 AGP
Liczba gniazd pamięci 3 DIMM
Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN
Współczynnik postaci ATX
Rozmiar płyty głównej 220 mm x 300 mm
Mikroukład płyty głównej P4X400
Producent płyty głównej
Nazwa firmy Kobian Group
Informacje o produkcie http://www.kobian.com/products.php?categoryid=10
Uaktualnienie BIOS’u http://www.kobian.com/download.php?category_id=47
Prosze o jaknajszybsza odpowiedz:)
bast15 , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
podejrzewam ze wszystko by bylo git ale ten drugi serownik niedziała nieda sie pobrac niewiem czemu;/
nadal niechodzi mi ten glos kiedy wejde do windosw media player to pisze mi ze “Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku, ponieważ wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe może nie być zainstalowane na komputerze, może być używane przez inny program lub może nie działać prawidłowo.” i wezme wiecej informacji to mi cos takiego pisze "0xC00D11BA: Nie można odtworzyć pliku
Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku, ponieważ występuje problem z urządzeniem dźwiękowym, na przykład kartą dźwiękową lub kontrolerem dźwięku. Ten komunikat o błędzie może wystąpić z jednego z następujących powodów:
Urządzenie dźwiękowe jest używane przez inny program. Zamknij inne programy, które mogą korzystać z urządzenia dźwiękowego, a następnie spróbuj odtworzyć plik ponownie.
Urządzenie dźwiękowe nie działa prawidłowo. Aby rozwiązać ten problem, zapoznaj się z sekcją rozwiązywania problemów z dźwiękiem w Pomocy systemu Windows lub z dokumentacją urządzenia dźwiękowego.
Nie zainstalowano urządzenia dźwiękowego w komputerze. Zainstaluj urządzenie dźwiękowe, a następnie spróbuj odtworzyć plik ponownie.
Identyfikator błędu = 0xC00D11BA, Identyfikator warunku = 0x00000000"
pomuzcie:))
czy wie ktos jak rozwiazac moj problem ???
witam… mam problem nie mam dźwięku w komputerze i obawiam się że cos sama usunełam:(
oto ogólne info o które pytaliście przy rozwiązywaniu podobnych problemów…
Pole Wartość
Komputer
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa komputera Z
Nazwa użytkownika Karolina
Płyta główna
Typ procesora DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133)
Nazwa płyty głównej ASRock 775VM800 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej VIA P4M800 Pro
Pamięć fizyczna 448 MB
Typ BIOS’u AMI (10/14/05)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)
Ekran
Karta wideo VIA/S3G UniChrome Pro IGP (64 MB)
Akcelerator 3D VIA/S3 UniChrome Pro
Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (55100286)
Multimedia
Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller
Magazyn
Kontroler IDE Kontroler VIA Bus Master IDE
Kontroler IDE Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
Napęd dyskietek Stacja dyskietek
Dysk fizyczny SAMSUNG SP1654N (149 GB, IDE)
Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42L
Status dysków SMART OK
Partycje
C: (NTFS) 99998 MB (84738 MB wolne)
D: (NTFS) 52626 MB (52493 MB wolne)
Rozmiar całkowity 149.0 GB (134.0 GB wolne)
Urządzenia wejściowe
Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
Mysz Mysz Microsoft PS/2
Sieć
Karta sieciowa NETGEAR RangeMax Wireless USB 2.0 Adapter WPN111 (192.168.1.2)
Karta sieciowa VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
Urządzenia zewnętrzne
Drukarka Lexmark X1100 Series
Drukarka PDFCreator
Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
Kontroler USB2 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller
Urządzenie USB Lexmark X1100 Series
Urządzenie USB NETGEAR RangeMax Wireless USB 2.0 Adapter WPN111 #2
Urządzenie USB Rodzajowy koncentrator USB
Urządzenie USB Uniwersalna drukarka USB
Urządzenie USB USB PC Camera Plus #2
proszę o pomoc i z góry dziekuje,.
sandra23 , zainstaluj najpierw:
Na koniec Directx: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … tributable
dzięki za pomoc…
ale niestety nie pomogło:(
wciąż mam komunikat :
Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku, ponieważ wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe może nie być zainstalowane na komputerze, może być używane przez inny program lub może nie działać prawidłowo.
A więc, w menu start->uruchom->wpisz compmgmt.msc
Otworzy się okno menedżera urządzeń. Zobacz, czy są w nim jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki. Rozwiń gałąź dotyczącą karty dźwiękowej i zobacz, czy ta została tam wykryta.
Hej jesteście mi bardzo potrzebni, bo nie działa mi dźwięk po formacie i pewnie to jest problem sterwników:/ nie znam się na tym a już 3 dzień szukam na necie odpowiednich… widziałam wiele postów na ten temat, ale i tak nie kumam jak mogę to zrobić, żeby działał dobrze, bo już kilka sterowników ściągnęłam i nic:( proszę pomóżcie, bo u mnie bez muzy jak bez wody:( a tu dane :
Płyta główna:
Typ procesora AMD Athlon XP, 1466 MHz (11 x 133) 1700+
Nazwa płyty głównej MSI K7T266 Pro2-A (MS-6380E v1.0) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej VIA VT8366A Apollo KT266A
Pamięć fizyczna 256 MB (PC2100 DDR SDRAM)
Typ BIOS’u AMI (09/11/02)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)
Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)
Właściwości płyty głównej:
ID płyty głównej 62-0911-009999-00101111-040201-VIA_K7$1AARK204_A6380VMS V5.6 091102
Nazwa płyty głównej MSI K7T266 Pro2-A (MS-6380E v1.0) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Karta dźwiękowa : VIA AC’97 Enhanced Audio Controller
…mogłam czegoś nie dodać bo nie wiem za bardzo po co tego ■■■■■■■■■■ tyle:D ale zawsze mogę dorzucić tylko proszę pomóżcie…ja jestem taka ciemna masa w tym :?
kurcze:/ nic nie pomogło:( zainstalowałam i nic:/coś mogłam źle zrobić?bo włączając winampa wyskakuje mi błąd z treścią, że złe sterowniki :!: mógłbyś coś poradzić na to?
pozdrawiam:*
W menu start->uruchom->wpisz devmgmt.msc
Zobacz, czy w menedżerze urządzeń występują jakiekolwiek znaki zapytania lub wykrzyknik? Rozwiń gałąź dotyczącą kontrolerów dźwięku i sprawdź, czy sama karta jest tam wykryta?
wykrzyknik jeden jest:/ nad kontrolerem multimediów audio, a rozwijając kontroler dźwięku,nie pokazuje mi się nic związanego z kartą dźwiękową,jedynie takie coś-
kodery-dekodery audio
kodery-dekodery wideo
standardowy port gier
starsze sterowniki audio
starsze urządzenia przechwytywania wideo
i urządzenia sterujące mediami
w ogóle określenie “karta dźwiękowa” nie występuje w menedżerze:/ …co dalej?proszę pomóż! bo zwariuje
Wypakuj sterowniki do jakiegoś folderu.
Kliknij na tym prawym przyciskiem->aktualizuj->przeklikaj aż pojawi się okno ręcznego wskazania sterowników->wskaż na wypakowane wcześniej pliki.
teraz to nawet mi się nie wyświetla kontroler multimediów…chociaż nie wiem czemu:"/