VIA AC'97 Enhanced Audio Controller sterowniki

Powiem wam całą historie związaną z brakiem dźwięku,

Robiłem amatorska Formata kompa wszystko działa oprucz tego dziwięku.

Powiem wam całą historie związaną z brakiem dźwięku,

Robiłem amatorska Formata kompa wszystko działa oprucz tego dziwięku.

Spróbuj zainstalować najnowszą wersję sterowników do chipsetu płyty głównej -> KLIK. Po ponownym uruchomieniu komputera próbuj instalować sterowniki do karty dźwiękowej, do których linki podawałem wyżej.

Witam Potrzebuję sterowników do zintegrowanej karty dźwiekowejC-Media AC97 Audio Device -płyta głównka Via via vt8237 Dodam że próbowałem wszelkich możliwych sterowników i niestety żaden nie współpracuje z ta płyta

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Ore77 , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

Witam,

Błagam o pomoc, po formacie jest cisza…

Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

Nazwa płyty głównej Shuttle AK38(N) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

System opearcyjny Microsoft Windows XP Professional

rengaw73 , pobierz tą paczkę sterowników.

Najpierw zainstaluj sterowniki z folderu mainboard. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj sterowniki z folderu audio. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

seba86mu dzięki za pomoc, ale dlaej niec nie ma, chyba, że coś sknociłem bo w folderze audio było strasznie dużo plików a ja zainstalowałem tylko setup.exe, co dalej …???

Witam :stuck_out_tongue:

Mam problem mam kartę dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller i głośniki Creative T6100 i nie wiem czy przy mojej karcie pójdą takie głośniki jeśli tak to proszę mi powiedzieć jak to zrobić bo nie mam pojęcia :slight_smile:

:frowning:

To głośniki systemu 5.1, zaś Twoja karta dźwiękowa prawdopodobnie jest STEREO, więc wszystkie głośniki nie będą grały. Jedynie dwie przednie satelity i subwoofer.

Napisz dokładnie jaką masz płytę główną, a dowiesz się, czy to na pewno karta dźwiękowa STEREO.

Jeżeli tego nie wiesz, to pobierz program Everest Ultimate Edition.

Otwórz program, ikona “Komputer”, ikona “Podsumowanie” i spisz informację z pozycji:

-> Nazwa płyty głównej

Asus A7V600-X (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Przepraszam za zapędzenie się.

Twoja karta dźwiękowa jest 6-kanałowa, a więc Twoje głośniki powinny bez problemu działać.

Planujesz ich zakup, czy już je masz i nie działają prawidłowo ?

już je mam ale działają tylko 2 i sub ale mnie wystraszyłeś :slight_smile: myślałam że będę musiała dokupywać coś :wink:

Wejdź w:

START -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Głośność” -> w pozycji “Ustawienia głośników” kliknij na przycisk “Zaawansowane” -> zakładka “Głośniki” -> z rozwijanej listy wybierz: Głośniki systemu Surround Sound 5.1 -> Zastosuj, Ok -> Zastosuj, Ok.

Teraz powinno być ok.

Posiadasz jakiś film DVD ? Jeżeli tak, to uruchom go i w opcjach dźwiękowych filmu ustaw dźwięk Dolby Digital 5.1 albo coś w tym stylu (chodzi o dźwięk 5.1).

dzięki działają tylko czy jest możliwość żeby 1 głośnik ciszej grał?? tak mi sie wydaje nie mogę za bardzo podnosić bo moi rodzice juz śpią :smiley: :smiley:

Jeżeli na subwooferze nie ma takiej regulacji, to jednego głośnika nie przyciszysz. Jedynie wszystkie na raz, bądź sam subwoofer.

ale on sam z siebie ciszej gra od reszty

Nie zrozumieliśmy się.

Myślałem, że chodzi Ci o ściszenie jednego głośnika, bo za głośno gra :wink:

Który głośnik gra ciszej ?

Jeżeli to głośnik centralny gra ciszej od reszty, to ok (głośnik centralny to ten poziomy, znajdujący się pomiędzy dwoma przednimi).

no to wszystko jest w porządku :slight_smile: teraz muszę je jakoś poustawiać dzięki za pomoc :smiley:

Witam wszystkich. Moim problemem jest brak dźwięku.

Dane:

Płyta główna Gigabyte GA-7VA

Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

Instalowałem po kolei:

http://www.download.net.pl/d7824/realte … e-2000-xp/

ftp://download.gigabyte.ru/driver/mothe … k_whql.exe

ftp://202.65.194.211/pc/audio/WDM_A404.exe

Bez efektu. Nadal brak kontrolera multimediów audio i urządzenia wejściowego PCI.

Mam nadzieję, że ktoś z Was znajdzie rozwiązanie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.