Vid_04e6pid_80000040

Po zainstalowaniu win XP w menadżerze urzadzen mam pozycje z pytajnikiem - inne urzadzenia i tam cos nazwane: “VID_04E6PID_80000040”. System nie znajduje do tego zadnych sterownikow, nie mowi tez, co to za urzadzenie a ja sam tez nie mam pojecia. Moze to jest cos zwiazanego z tunerem TV jaki mam - KWorld? Ale kiedy instaluje do niego sterowniki to sie cos tam wgrywa, program obslugi tunera chodzi, a to nieznane urzadzenie dalej zostaje… Ktos cos podobnego mial albo moze wie, co to moze byc?

Tutaj

http://totallydrivers.com/forum/thread.asp?id=5170

znalazłem identyczny problem jak twój (forum wielojęzyczne, ale bez polskiego). Wnioskując z odpowiedzi, trop wiedzie w kierunku skanera.

Nie masz przypadkiem skanera Canona ?

O kurcze, masz racje. Mam skaner HP3200 jak o nim piszą tam na forum, choc zepsul mi sie jakis czas temu. Wylaczylem wiec go z gniazdka zeby komp go nie “czul”, tylko ze nie odlaczylem kabelka od kompa i jak widac system przy instalacji go wykryl… heh… Az sie w pierwszej chwili zastanowilem, jak komp wyczul skaner ktory nie jest do niego podlaczony, a tylko lezy sobie jeszcze obok niego? A jednak zostal jeszcze jeden kabelek :wink: Wielkie dzieki! Juz wszystko jasne. Mozna zamknąć :wink:

Zgodnie z życzeniem :slight_smile: