No właśnie: gdzie i jak mogę zobaczyć postęp pobierania plików?
Kliknij w ikonę dodatku i tam pewnie przy wybranym formacie będzie (Full HD, 2k, 4k) a mniejsze pod normalnie przyciskiem pobierania (audio, 144p, 240p, 360p, 480p, 720p)?
Tak obstawiam dla tych bardziej jakościowych, bo niby plik nie jest jakoś bezpośrednio widoczny dla dodatku i pobiera on go jakąś dodatkową aplikacją, którą trzeba doinstalować w systemie (takie cuda przez WebExtension lub zmiany na YouTube z dostępem do plików w wysokiej jakości).
Pobierz sobie dodatek do przeglądarki : Download statusbar. W rozszerzeniach tej którą posiadasz znajdziesz taki. Nie podałeś jaką masz więc szukaj tego co ci powiedziałem.
W ustawieniach możesz wybrać w jaki sposób ma pobierać pliki
Jeśli wybierzesz metodę przez przeglądarkę, to wiadomo gdzie szukać, a jeśli przez wewnętrzny proces dodatku to klikając na ikonę dodatku wyświetli ci się kilka ostatnich pobierań. Jeśli jest ich więcej to klikasz na dole tego okna

Dzięki za poradę, ale wiem, że pobieranie jest przez program dodatkowy VDH, a tam można tylko wybrać folder docelowy - żadnych danych co do procesu ściągania nie ma.
Ciekawe, że tego nie zauważyłem… Dzięki
Pobieram właśnie przez taki dodatek, ale on tylko ma opcję wyboru folderu docelowego, nic więcej.