Mam problem z grą przez LAN w grze Vietcong. Chodzi o to że mam połączone dwa komputery kablem sieciowym. Na jednym, owiele starszym jest XP a na drugim nowym Vista. Grać się da ale tylko jeśli serwer postawi stary komp z XP. W momencie kiedy próbuje postawić serwer na Viście, wywala mnie i sie pojawia napis ,serwe kicked you out’’. Ustawiłem Vietconga jako ,uruchom jako administrator’’ lecz to nie rozwiązało problemu, jeśli ktoś ma jakies pomysły prosze o pomoc. Dodam że gre kupiłem razem z miesięcznikiem ,PLAY’’ więc pirat to nie jest. Za pomoc z góry dziekuje.
Komputery są w tej samej grupie roboczej?
Co do zakupu tej gry to czy nie jest to pirat to nie byłbym pewien…
Komputery nie są w tej samej grupie roboczej. Na Viście jest to WORKGROUP a na XP GRUPA_ROBOCZA. Mam ustawic w obu komputerach ta samą grupę roboczą? A co do oryginalnośći te płyty to wydaje mi się że ta gra jednak piratem nie jest… Ale mnie interesuje to co mam zrobić żeby na Viście mozna było postawić serwer.
Ustaw tą samą grupę roboczą i sprawdź czy dalej to samo.
Ustawiłem na obu komputerach WORKGROUP i nic to nie pomogło. Nadal na Viście mnie wywala zaczym jeszcze się połącze z serwerem. Sadze że ma to jakiś związek z zabezpieczeniami Visty. Chociaż ustawienie ,uruchom jako administraotr’’ oraz uruchomienei w trybie zgodnosci z XP nie pomogło. Jeżeli ma ktos jeszcze jakieś pomoysły, proszę o pomoc.