Vietcong, problem z grą przez LAN

Mam problem z grą przez LAN w grze Vietcong. Chodzi o to że mam połączone dwa komputery kablem sieciowym. Na jednym, owiele starszym jest XP a na drugim nowym Vista. Grać się da ale tylko jeśli serwer postawi stary komp z XP. W momencie kiedy próbuje postawić serwer na Viście, wywala mnie i sie pojawia napis ,serwe kicked you out’’. Ustawiłem Vietconga jako ,uruchom jako administrator’’ lecz to nie rozwiązało problemu, jeśli ktoś ma jakies pomysły prosze o pomoc. Dodam że gre kupiłem razem z miesięcznikiem ,PLAY’’ więc pirat to nie jest. Za pomoc z góry dziekuje.

Komputery są w tej samej grupie roboczej?

Co do zakupu tej gry to czy nie jest to pirat to nie byłbym pewien…

Komputery nie są w tej samej grupie roboczej. Na Viście jest to WORKGROUP a na XP GRUPA_ROBOCZA. Mam ustawic w obu komputerach ta samą grupę roboczą? A co do oryginalnośći te płyty to wydaje mi się że ta gra jednak piratem nie jest… :stuck_out_tongue: Ale mnie interesuje to co mam zrobić żeby na Viście mozna było postawić serwer. :stuck_out_tongue:

Ustaw tą samą grupę roboczą i sprawdź czy dalej to samo.

Ustawiłem na obu komputerach WORKGROUP i nic to nie pomogło. Nadal na Viście mnie wywala zaczym jeszcze się połącze z serwerem. Sadze że ma to jakiś związek z zabezpieczeniami Visty. Chociaż ustawienie ,uruchom jako administraotr’’ oraz uruchomienei w trybie zgodnosci z XP nie pomogło. Jeżeli ma ktos jeszcze jakieś pomoysły, proszę o pomoc.