To już raczej nie wina sterowników?
Daj screny ponownie, te co w pierwszym poście - sprawdź ustawienia w aplikacji dźwięku.
To już raczej nie wina sterowników?
Daj screny ponownie, te co w pierwszym poście - sprawdź ustawienia w aplikacji dźwięku.
Dzwięk jest jak pogrzebałam w ustawieniach/konfiguracji tego realteka,ale strasznie trzeszczy,jest cichy,przerywa…sluchawki działaja na wejsciu rózowym i niebieskim,na zielonym cisza.
Daj tryb dwukanałowy, bo masz sześcio i zielone gniazdo - włóż słuchawki do zielonego gniazda i sterownik powinien wykryć.
Na 2-kanałowyn nie działa.
No to wychodzi, że chyba kodek uszkodzony i nie działa zielone gniazda (stereo), a działa tylko tryb 6 i inne gniazda. Ale kombinuj.
Ok,popróbuje.A co z ta 2 karta?Ma iśc w odstawke?Wcześniej wszystko mi śmigało na niej właśnie.
A jaki system miałeś, pewnie XP - karta stara jak świat?
Wcześniej xp,ale na Viscie karta też mi działała przez jakiś czas.Komputer na chwile obecną,to składak.Miedzy innymi ma jeszcze pamięc do wymiany.
No to powinieneś mieć gdzieś stery.
Kartę w ogóle komp nie wykrywa, musi być w menadżerze jak niezainstalowane urządzenie - trzeba jej zminić slot PCI na ostatni lub przed ostatni ( na wyłączonym kompie). Integrę wyłączyć w biosie i zinstalować stery do karty. Do roboty.
Ok.Dzięki wielkie za pomoc i dobre rady!Problem uważam za rozwiązany.