Virtualbox nie wyświetla opcji 64-bitowych systemów

Witam,

Przeszukałam większości tematów na forach i nie znalazłam odpowiedzi która u mnie się sprawdzi.

Mianowicie posiadam 64-bitowy system. Gdy próbuje otworzyć wirtualna maszynę to nie mam żądnej wersji 64-bitowej.

Wirtualizacja sprzętu w Bios jest włączona, nie posiadam Hyper-v. Pomocy :confused:

Spróbuj przeinstalować program, może masz wersje 32bit.

By VirtualBox umożliwiał  wirtualizację 64-bitowego systemu, to procesor musi mieć akcelerację wirtualizacji. Ty natomiast twierdzisz, że nie posiadasz Hyper-B,  a jednocześnie wirtualizacja sprzętu w Bios jest włączona. To mnie zastanawia.

Czy to już wdziałeś i przechodziłaś tę checklistę: https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=1&t=62339 ?

PS Jeśli ją przejdziesz i nadal nie będzie to nic z powyższych podaj dokładny model procesora i wersję systemu operacyjnego + czy jakoś modyfikowany/customizowany kernel (może być też jego wersja). Być może opcja jest włączona w BIOS i wsio działa, ale sterownik systemowy nie rozpoznaje capabilities do emulacji 64 bitowych na skutek jakiegoś błędu w jakiejś wersji. Być może na podstawie tych informacji uda się zgooglować bug trackery.