Virtualbox pulpit zdalny

Witam czy jest możliwe połączenie się z pulpitem zdalnym systemu postawionego na virtualbox, wygląda to tak że mam dwie maszyny wirtualne towarzysząc wirtualną siec 1 maszyna Ipfire 2 maszyna windows 7

1 maszyna ma dwie karty sieciowe pierwsza mostkowa-na z hostem druga ustawiona na sieć wewnętrzna pełni role zapory i routera
2 druga maszyna jest połańczanie z siecią wewnętrzna dostaje adres nadany z maszyny 1 pełniącej role routera

czy mogę dostać się jakoś zewnątrz z sieci lan do tej drugiej maszyny wirtualnej za pomocą pulpitu zdalnego

Teoretycznie tak. Jeżeli poprawnie wszystko jest skonfigurowane, to powinieneś się podłączyć. Tyle, że ten cel połączenia musi być widoczny w sieci hosta tak, jakby to był fizycznie drugi komp.

coś mi się wydaje że nie od końca jest coś skonfigurowane, wszytko jest na Linuxie, 2 maszyny są w virtula box postawione pierwsza jest ruterem dla drugiej w sieci wirtualnej więc niema do niej dostępu z hosta , ale istnieje coś takiego jak tunelowanie bo pierwsza jest dostępna w sieci ma mostek wykonany z karta sieciową hosta