Kto się tu zna na Windowsie XP i wytłumaczy mi taką sytuację.
Po zainstalowaniu systemu nie mogę go zaktualizować z powodu braku internetu.
Karta sieciowa jest wykrywana i system melduje jej prawidłowe połączenie.
Pinguję bez problemów google.com czy gentoo.org, ale w IE nie jestem w stanie otworzyć żadnej strony.
Magia jak nic
zbyt stara wersja IE
Wszystko fajnie, zainstalowałem jakieś vivaldi i faktycznie strony działają. Tylko do aktualizacji Windowsa potrzebuję IE, a ta franca nie chce się z niczym połączyć To jak ja mam aktywować i zaktualizować system? Crackiem?
nie dziw się że są problemy, xp wycofany i nie wspierany, zobacz wsus offline, esr version
Rejestracja przez telefon? To się na linii obsługi zdziwią
WSUS esr odpalił, zobaczymy czy sobie poradzi z wepchaniem aktualizacji
raczej się nie zdziwią ale najpierw użyłbym wsusa, on zaaktualizuje też IE pewnie do jakieś wersji i dopiero aktywacji spróbować, a jak nie to telefon czy inny sposób, ale nie zakładałbym że jesteś jedyny co ma xp aktualnie
Może uda ci się z botem aktywować, ja ostatnio aktywowałem (około 3 tygodnie temu) i wydałem na to może z 5 złotych (6 razy słuchałem tego durnego kodu i z 3 razy go poprawiałem).
Aplikacja “internetowa”/“webowa” proponowana przez bota na pewno działa do aktywacji 7, pod XP jej nie testowałem.
Poszło wszystko po wciśnięciu mu WSUSem IE8 oraz SP3
Zabawne że nie można zaktualizować systemu bo do aktualizacji wymagany jest nowszy IE, który jest dostarczany w aktualizacji