Szukałem w necie i znalazłem coś takiego:
Otwórz plik AVI w programie VirtualDub - przywołaj menu File | Open video file. Następnie wybierz menu Video | Direct stream copy. Wówczas VirtualDub uzyska maksymalną prędkość działania, bo nie będzie ponownie kodował danych. Przytrzymując naciśnięty klawisz [Shift], przesuń suwak w dole okna na początek niechcianej sceny. Naciśnij klawisz [Home] (bez klawisza [Shift]). Trzymając znowu klawisz [Shift], przeciągnij suwak na koniec zbędnej sceny - teraz naciśnij klawisz [End]. Przyciskami strzałek z żółtym kluczem (znajdziesz je pod suwakiem) dokonaj precyzyjnej korekty zaznaczenia. Klikając je, musisz trzymać wciśnięty klawisz [Shift]. Jeśli tego nie zrobisz, istnieje ryzyko, że będziesz próbował zrobić cięcie w obrębie kluczowej klatki filmu. Wówczas VirtualDub nie zaakceptuje twojego znacznika. Aby usunąć z filmu zaznaczony fragment, wystarczy nacisnąć klawisz [Delete]. Gdy pozbędziesz się wszystkich niepożądanych segmentów filmu, zapisz wyniki pracy, przywołując menu File | Save as AVI. Pamiętaj, że jeśli zastąpisz plik z poprzednią wersją, nie będziesz mógł cofnąć zmian.
OK wycinam początek, ale jak wyciąć resztę ? Przykladowo film trwa 10min ucinam pierwsze 3min i chce uciac koncowe 3min, zaznaczam wiec koncowe 3min [trzymam shift] wcskam END i co widze ? Zaznaczony jest caly film, zamiast tylko fragment o, który mi chodzi :[