chyba sciagnelem virusa , ale kaspersky 7,ktorego uzywam, zawsze eliminuje wszystko bardzo szybko.ale dzis po jakims tam restarcie nie pokazaly mi sie ikonki do usuwania sprzetow USB,glosnosci w pasku na dole(gdzie zawsze pierwsze pokazujz sie po restarcie).wiec postanowilem uaktywnic je i KAV poinformowal o virusie i zrestartowal sie sam. troche dziwne bo zawsze od momentu zainstalowania go (KAV) usuwal i blokowal wszystko skutecznie.
to log z HT
[http]
ktos wie co sfixowac ???
acha ta ikonki nie pojawiaja sie ciagle i nie chce odpalac innych programow zeby virus sie nierozpowrzechnil jak poprzednie co mialem tego typu moze…
File::
C:\WINDOWS\system32\ascisys.dll
Driver::
Indexing Service
Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe )
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu ->
Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, daj ten log na forum.
zrestartowalem , usunelem qboksa i uruchomilem ccleanera i kasperski znow wyskoczyl z alarmami o virusach…a mam ccleneara juz od dluzszego czasu i nigdy nie byl problemem dla niego.no i pojawil mi sie nowy plik na c:\setupupdate.exe ktorego nigdy nie bylo i mysle ze on miesz niezle
W dniu28.06.2008, o godzinie2:59został dopisany post przez buazen
juz mi sie nie udalo zrobic kolejnych krokow co pisaliscie :crying:
komp sie tak zwiesil i zamulil ze nie moglem nic zrobic ,ani otworzyc,ani odpalic!
zrestartowalem go raz, drugi po tym skanowaniu programem co poleciliscie (i co wykryl i usunal cos)! i w rezultacie ogolna zwiecha windy… niemoglem zrobic nic…
wiec zrobilem backup calej partycji c:\ z bootsectorem (takim fajnym programem co bootuje z USB i przywraca co chcesz w zasadzie,co miales zbackupowane nim, w tym przypadku winde i wszystkie progsy zainstalowane[w 4,5min]) no i wsio hula jak przed virusem
niemniej jednak dzieki wielki za pomoc i rady i do moze do nastepnego hehehe…
a w sprawie ACTIVE@BOOT DISK CREATOR moge pomoc jakby ktos chcial bulaa@o2.pl