Virus Protector - jak go wywalić

Zauważyłem, że na początku każdego roku (2008.2009 i 2010). Jeśli ktoś ma system z za oceanu w wersji ENG Windows UpDate jeśli jest ustawiony na włączony ściąga i instaluje ten syf i ściemnia, że wykrył wirusa. Aby usunąć wirusa oczywiście trzeba zarejestrować program za kilka zielonych :stuck_out_tongue:

Dwa jak i rok temu udawało mi się usunąć ten syf poprzez uruchomienie Safe Mode i potem w Starup odptaszkować program.

Tegoroczna wersja uruchamia się automatycznie nawet w Safe Mode i blokuje całkowicie kompa. Nie działa nawet CtrlAltDel. Nie można uruchomić, żadnego programu…

Macie jakiś pomysł na usunięcie tego problemu poza ponownym wgraniem systemu ?

Jak żyje takiej bzdury nie czytałem, że co Windows Update Ci to zainstalowało, niewierze

http://cybertrash.pl/Tata/TESTY/VirusPr … ctPro.html instrukcja usuwania :lol:

Witam. W Stanach podobnych “świństw” pakuje się więcej. Ja poradziłem sobie usuwając z rejestru wszystkie “korzenie” tego programu i jest OK. Proponuję zainstalować RegCleaner i w podobnych przypadkach korzystać z tego programu. Pozdrawiam przedświątecznie.

Zobacz czy tym go nie usuniesz: http://www.dobreprogramy.pl/Remove-Fake … 15150.html

Koledzy. Dzięki za odpowiedź. Jak pisałem nie da się nic zrobić w systemie. Wszystko jest zablokowane :frowning: Nie pojawiają się ikony. Na całym ekranie jest okno tego programu (działa AltF4) ale po chwili wraca okno tego syfu. CtrlAltDel też lipa.

SafeMode tak samo.

Wykręcę twardy dysk i podepnę do stacjonarnego (dobrze, że kable sata są takie same).

Spróbuję dokopać się do tych plikow i wykaswać.

Jak padnie to bedę instalował na nowo system.

Tores1977 Ten problem pojawia się co roku. Zauważyłem, że mają go tylko osoby które mają właczony WindowsUpdate na automatyczny.

I widzisz, nie miałeś do czyneinia z laptopem ze stanów :stuck_out_tongue:

Widzisz cały czas mam ustawiony auto update, a i laptopy z US nie są mi obce, wina leży po stronie użyszkodnika a nie sprzętu

tores1977 Zgadzam się z tobą w 110% :!: Ja nigdy osobiście tego syfu nie złapałem na XP. Zawsze AutoUpdate mam wyłączony. Ale są przecież zwykli użytkownicy “IE” i łapią ten syf.

Jakoś się nie spotkałem, żeby ktoś złapał to na polskojęzycznym WinXP,Vista,7 :?

To samo przydażyło mi się o czym wcześniej pisał napisał MaveRick_

Nie działa nawet CtrlAltDel. Nie można uruchomić, żadnego programu…

Nie da się nic zrobić w systemie. Wszystko jest zablokowane Nie pojawiają się ikony. Na całym ekranie jest okno tego programu, CtrlAltDel też się nie otwiera

SafeMode tak samo.

Macie jakiś pomysł na usunięcie tego problemu poza ponownym wgraniem systemu ?

Proszę o pomoc

Niestety pozostaje format ja też miałem ten program

Przeskanuj programem Malwarebytes Anti Malware

Ja mam laptopa z USA z Windows Vista i Windows Update włączone na automatyczne aktualizacje i nigdy nie miałam czegoś takiego. To jest tzw Rogueware czyli fałszywe programy antywirusowe do wyłudzania kasy.

I jak sprawa się zakończyła, strasznie jestem ciekawy,

w następną sobotę sobie kompa tym zarsyfie i spróbuję powalczyć :stuck_out_tongue: