[Visial Web Dev.] Ustawienie portu dla wywołania strony

Witam

Problem wygląda tak:

Za każdym razem jak wywołuję (debuguję) aplikację webową na localhost, to w przeglądarce zmienia się port po, którym można się to niej dostać. Tzn. za każdym razem gdy włącza się (bądź restartuje) ASP.NET Development Server. Czy jest sposób aby ustawić w serverze statyczne ustawianie portu?

I jeszcze taki off top. Jaki jest najszybszy sposób odczytania informacji z bazy MS SQL-a z androida. Serwer i android są w sieci lokalnej.

Dzięki i czekam na podpowiedzi.

Zdaje się, że tutaj znajduje się odpowiedź na Twoje pytanie:

How to: Specify a Port for the ASP.NET Development Server

Dzięki jednak udało mi się znaleźć rozwiązanie wcześniej :slight_smile:

Pozostaje jeszcze kwestia pytania drugiego. Jeśli ktoś ma większe doświadczenie i już takie odczytanie robił to będę wdzięczy za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam

To zdecyduj się, czy to jest offtop, czy drugie pytanie.

Możesz np. zrobić web service, który będzie zapewniał dostęp do bazy, a z Androida go wywołasz.

Sorki ale niech będzie, że drugie pytanie.

Tak właśnie zrobiłem. Web Servis stoi tylko myślałem, że da się bezpośrednio. Gdzieś w internecie ponoć pisze, że jest sposób aby wyświetlić dane bezpośrednio z bazy lecz nie udało mi się nigdzie znaleźć faktycznie działającego przykładu. W razie jak ktoś by miał jakieś namiary to w przyszłości przydało by mi się.

Dzięki i pozdro.

MS udostępnia sterownik JDBC, którego chyba można użyć, biorąc pod uwagę istniejące tematy na różnych forach. Można też natknąć się na sterownik jTDS który podobno też działa.

Wydaje mi się, że nie często potrzeba łączyć się z bazą SQL z poziomu Androida, więc może być ciężko jakieś większe opisy znaleźć, ale spróbować użyć to, co podlinkowałem, warto.

Tylko czemu chcesz robić to bezpośrednio? Wiesz o zagrożeniach, które się z tym wiążą?

Dzięki za przykłady. Zaraz wezmę się za zanalizowanie ich :slight_smile: Próbowałem niedawno łączyć się za pomocą JDBC ale nie udało mi się więc postawiłem web servis i tu odniosłem sukces ale trochę było z tym majsterkowania.

Chce to zrobić bezpośrednio, bo tak jest najłatwiej a o zagrożeniach coś tam słyszałem ale myślę, że niewielu osobom to co robię mogło by się przydać.