No więc zakupiłem Windows Vista Home Premium i zainstalowałem go na moim kompie (wersja 64 bit) no i teraz mam kilka pytan bo zrodziło sie pare problemów.
Nagrywanie płyt DVD - miałem wersję OEM Nero 6 teraz mi nie chce działac a sposób nagrywania przez system jest dla mnie totalnie nie zrozumiały i nie wygodny. Aktualizacje nie działają na NERO
Kamera internetowa LOGITECH Quickca communications STX - sterowniki dla wisty mi nie działają - nie chca sie instalować. Wyskakuje komunikat bez komunikatu tylko duży czerwony krzyżyk i OK
Przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat o błędzie i opcje wysłania jej do pomocy technicznej
4.Nie wiem jak w dawnym Outlook express ustawić dwie tożsamości gdyż w opcjach Tożsamości wyświetlają sie trzy możliwości i każda kończy się tak samo - po pierwszym kroku wyskakuje komunikat że dalsze kroki są nie możliwe.
Nie wiem jak bedzie z moimi gierkami : Medieval II, Medal of honor pacific i 3 pierwsze czesci, heroes III, Diablo II ES, Collin MCreali 2005, call of duty 2 - jeszcze nie instalowałem
Bardzo byłbym wdzieczny za wszelkike wskazowki porady, linki itp gdyz w tej chwili mam urlop a chciałbym ten komputer doprowadzić do stanu używalności.
Generalnie system mi sie podoba tylko tak samo jak w przypadku XP podejrzewam że w pierwszym roku jego istnienia trzeba sie liczyc z problemmai instalowania i użytkowania programów które na poprzednich wersjach działały płynnie i bez zarzutów.
tez tak mialem nie bedzie dzialac , musisz miec najnowsza wersje , lub jedna z najnowszych.
Upewnij sie ze sciagneles sterowniki do wersji 64 bitowej visty , jezeli to nie pomoze kliknij prawym klawiszem myszy na plik exe od sterownikow “setup.exe” — wlasciwosci — compatybilnosc ---- i zaznacz “uruchom jako administrator” , jezeli to nie pomoze to w tej samej zakladce zaznacz “uruchom w systemie kompatybilnosci z winxp” , jezeli to nie pomoze mozesz sprobowac uruchomic komputer w trybie awaryjnym i sprobowac. Ciezko jest dojsc co jest nie tak bo jezeli sterowniki sa prawidlowe to powinno sie instalowac. Upewnij sie ze masz zainstalowane wszystkie poprawki z windows update.
Przy tym krzyzyku nic nie pisze ??
Uzywaj narzedzia do raportowania bledow znajdujacego sie w panelu controlnym. [w angielskiej wersji nazywa sie "problem reports and solutions’] Raportuj i sprawdzaj , w ciagu kilku dni powinno pisac tam rozwiazanie , lub jezeli kamera jest nie kompatybilna z 64 bitowa vista to tez dostaniesz tam komunikat.
tego to nie wiem nie uzywam
Wszystko zalezy od tego ile bedziesz mial szczescia wiekszosc z nich bedzie chodzic , ale beda one dzialac gorzej niz na windows XP ,bo 64 bity to juz wyzsza szkola jazdy dla komputera.
Ja mam geforca 7950 gx2 i moj battlefield 2 special forces , dziala hm… co tu ukrywac poprostu zle , czasami nawet mnie wykopie do pulpitu po godzinie grania. Moim zdaniem to wina nie dopracowanych sterownikow.
Dzuo sie spisalem ale nic konkretniego nie powiedzialem