Vista 64 bit - home premium - kilka pytanek

No więc zakupiłem Windows Vista Home Premium i zainstalowałem go na moim kompie (wersja 64 bit) no i teraz mam kilka pytan bo zrodziło sie pare problemów.

1. Nagrywanie płyt DVD - miałem wersję OEM Nero 6 teraz mi nie chce działac a sposób nagrywania przez system jest dla mnie totalnie nie zrozumiały i nie wygodny. Aktualizacje nie działają na NERO

2. Kamera internetowa LOGITECH Quickca communications STX - sterowniki dla wisty mi nie działają - nie chca sie instalować. Wyskakuje komunikat bez komunikatu tylko duży czerwony krzyżyk i OK

3. Przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat o błędzie i opcje wysłania jej do pomocy technicznej

4.Nie wiem jak w dawnym Outlook express ustawić dwie tożsamości gdyż w opcjach Tożsamości wyświetlają sie trzy możliwości i każda kończy się tak samo - po pierwszym kroku wyskakuje komunikat że dalsze kroki są nie możliwe.

1. Nie wiem jak bedzie z moimi gierkami : Medieval II, Medal of honor pacific i 3 pierwsze czesci, heroes III, Diablo II ES, Collin MCreali 2005, call of duty 2 - jeszcze nie instalowałem

Bardzo byłbym wdzieczny za wszelkike wskazowki porady, linki itp gdyz w tej chwili mam urlop a chciałbym ten komputer doprowadzić do stanu używalności.

Generalnie system mi sie podoba tylko tak samo jak w przypadku XP podejrzewam że w pierwszym roku jego istnienia trzeba sie liczyc z problemmai instalowania i użytkowania programów które na poprzednich wersjach działały płynnie i bez zarzutów.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Proponuje Ci zainstalować sobie dwa systemy–> Viste i XP.

NERO6 na viscie 64bit nie chodzi…

Niby wer. Nero 7.7.5.1 minimum, kompatybilna z wersją Vista 64bit.

Ja mam wersje 7.5.9.1 i jakoś tam chodzi.

Na Viście wszystko chodzi.

Jak na razie nie wiele mi pomogliscie uwagami ze wszystko jest ok

Pomozcie rozwiazac problemy podajac jakies linki i inne cuda

1. tez tak mialem :stuck_out_tongue: nie bedzie dzialac , musisz miec najnowsza wersje , lub jedna z najnowszych.

2. Upewnij sie ze sciagneles sterowniki do wersji 64 bitowej visty , jezeli to nie pomoze kliknij prawym klawiszem myszy na plik exe od sterownikow “setup.exe” — wlasciwosci — compatybilnosc ---- i zaznacz “uruchom jako administrator” , jezeli to nie pomoze to w tej samej zakladce zaznacz “uruchom w systemie kompatybilnosci z winxp” , jezeli to nie pomoze mozesz sprobowac uruchomic komputer w trybie awaryjnym i sprobowac. Ciezko jest dojsc co jest nie tak bo jezeli sterowniki sa prawidlowe to powinno sie instalowac. Upewnij sie ze masz zainstalowane wszystkie poprawki z windows update.

Przy tym krzyzyku nic nie pisze ??

1. Uzywaj narzedzia do raportowania bledow znajdujacego sie w panelu controlnym. [w angielskiej wersji nazywa sie "problem reports and solutions’] Raportuj i sprawdzaj , w ciagu kilku dni powinno pisac tam rozwiazanie , lub jezeli kamera jest nie kompatybilna z 64 bitowa vista to tez dostaniesz tam komunikat.

2. tego to nie wiem nie uzywam :stuck_out_tongue:

3. Wszystko zalezy od tego ile bedziesz mial szczescia :wink: wiekszosc z nich bedzie chodzic , ale beda one dzialac gorzej niz na windows XP ,bo 64 bity to juz wyzsza szkola jazdy dla komputera.

Ja mam geforca 7950 gx2 i moj battlefield 2 special forces , dziala hm… co tu ukrywac :stuck_out_tongue: poprostu zle , czasami nawet mnie wykopie do pulpitu po godzinie grania. Moim zdaniem to wina nie dopracowanych sterownikow.

Dzuo sie spisalem ale nic konkretniego nie powiedzialem :stuck_out_tongue:

Nero 7 essentials w wersji om działa poprawnie

do czyszczenia rejestru proponuje Jv 16 strona producenta 30 dni free

antywir avast home darmowy

rozpakowywaniwe filzip strona producenta

do filmów klmcodec103 media pleyer clasick

stery do kamery ze strony logtecha

wszystkie te programy dzialaja z wersja x64 sprawdzone i przetestowane :evil: