Wczoraj zainstalowałem sobie Viste 64bit. Wszystko przebiegło pięknie póki nie przyszedł czas na sterowniki.
Chodzi mi tu o sterowniki do karty graficznej geforce 9600gt. Po zainstalowaniu sterowników przed samym końcem wyskoczył komunikat: The service Nvsvc was not successfull start., cos tam ze trza uruchomić komputer. Po uruchomieniu komputera i zalogowaniu się na użytkownika monitor nagle stracił sygnał. ;/ Więc wlazłem na tryb awaryjny i usunołem sterowniki.
System całkowicie nie wykrywa karty graficznej, wykrywa jako standarowa karta graficzna AGP czy coś.
Instalowałem najnowsze sterowniki jak i starsze ale wszędzie to samo ;/
Instalowałem już, przeinstalowałem system więc spróbuje jeszcze raz. Zaraz dam odpowiedź
– Dodane 27.01.2009 (Wt) 19:10 –
Tak jak myślałem po zainstalowaniu sterowników od płyty głównej jest ten sam problem i nie mogę sobie z nim poradzić.
Czekam na dalsze propozycje bo nigdzie w internecie nie znalazłem odpowiedzi
– Dodane 28.01.2009 (Śr) 8:12 –
Dlaczego jak chce zainstalować sterowniki przez normalny setup to na końcu pisze ze instalacja się nie powiodła i jest ten error z nvsvc <- czy to może być przyczyna konfliktu?
Napewno 64bity, ale gdy instaluje viste 32 bity jest to samo wiec to chyba nie wina 64 bitowej visty ;/ wziołem automatyczna instalacja sterowników z neta i pisało że instalacja zakończona pomyślnie, tylko że po restarcie monitor zgasł, więc wróciłem do xp’ka ale nadal nie wiem co było tego przyczyną…
Miałem Xp’ka teraz też mam i wszystko jest dobrze tylko jak wgram viste to system nie wykrywa karty graficznej a jak wgram stery to po włączeniu kompa system ją widzi po czym gaśnie monitor ;/ a na xp’ku wszystkie gry chodzą więc nie wiem o co chodzi :?