Vista a sieć bezprzewodowa

Witam mam karte TPlink WN-551G i próbuje sie podłaczyc do sieci gdzie AP jest Planet 4033 na XP normalnie podłancza sie do sieci a na Win Vista nie chce cały czas wyskakuje diagnozuj… albo podłacz sie do innej sieci… Jak temu zaradzić???

Czy ściągnąłeś sterowniki dla Visty od Twojej karty? Jeśli nie, radzę to zrobić :slight_smile: Co prawda mają status BETA, ale działają (wiem, bo sam mam taką kartę).

jak zainstalowac te drivery beta skoro vista twierdzi ze stery ktore ona sama serwuje sa lepsze . nie moge na sile zainstalowac driverow ze strony tp linka . moze krotka podpowiedz krok po kroku jak wymusic ich instalacje. ??

na driverach visty nie idzie sie polaczyc ;/ mimo ze sieci sa wykrywane ;/

Złączono Posta : 16.10.2007 (Wto) 9:33

Witam

Ostatecznie uporałem się z ta karta tp linka. Niestety drivery ze strony tp linka nie działają . tak samo drivery od Microsoftu które intaluja się po zainstalowaniu karty w komputerze. Pomaga dopiero Windows update który sciaga nowsza wersje driverow atherosa. Sterowniki można także ściągnąć ze strony http://www.x-drivers.com/component/opti … t/id,8090/

Wersja Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.42 to dokladnie ta sama wersja sterownikow ktore instaluja sie po aktualizacji windows update

Nowszych wersji tzn Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.73 I Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.109 jeszcze nie testowalem ale zapewne tez beda dzialac.