Witam mam karte TPlink WN-551G i próbuje sie podłaczyc do sieci gdzie AP jest Planet 4033 na XP normalnie podłancza sie do sieci a na Win Vista nie chce cały czas wyskakuje diagnozuj… albo podłacz sie do innej sieci… Jak temu zaradzić???
Czy ściągnąłeś sterowniki dla Visty od Twojej karty? Jeśli nie, radzę to zrobić Co prawda mają status BETA, ale działają (wiem, bo sam mam taką kartę).
jak zainstalowac te drivery beta skoro vista twierdzi ze stery ktore ona sama serwuje sa lepsze . nie moge na sile zainstalowac driverow ze strony tp linka . moze krotka podpowiedz krok po kroku jak wymusic ich instalacje. ??
na driverach visty nie idzie sie polaczyc ;/ mimo ze sieci sa wykrywane ;/
Złączono Posta : 16.10.2007 (Wto) 9:33
Witam
Ostatecznie uporałem się z ta karta tp linka. Niestety drivery ze strony tp linka nie działają . tak samo drivery od Microsoftu które intaluja się po zainstalowaniu karty w komputerze. Pomaga dopiero Windows update który sciaga nowsza wersje driverow atherosa. Sterowniki można także ściągnąć ze strony http://www.x-drivers.com/component/opti … t/id,8090/
Wersja Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.42 to dokladnie ta sama wersja sterownikow ktore instaluja sie po aktualizacji windows update
Nowszych wersji tzn Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.73 I Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.109 jeszcze nie testowalem ale zapewne tez beda dzialac.