Vista angielska na polska

Witam mam pytanie mam viste angielska z oryginalnym kluczem czy jak ściągnę polska wersję tej visty klucz będzie pasował

Nie będzie pasował klucz jest przypisany do wersji angielskiej

Zmiana języka jest możliwa tylko dla wersji Ultimate.

Jeśli posiadasz niższą wersję (Home Basic, Home Premium) to nie możesz zmienić angielskiej wersji na polską.

Teoretycznie klucz może pasować, nawet to niemal pewne.

Jeszcze się nie spotkałem z programem Microsoftu który miałby inne klucze w zależności od wersji językowej. Dlatego cena programów jest podobna na całym świecie - są ustalane dla rynków Zachodnich i w Polsce wszyscy narzekają, że drogo :stuck_out_tongue:

Natomiast sam certyfikat autentyczności naklejony na obudowie komputera jest po angielsku i nie precyzuje wersji językowej, co najwyżej producenta komputera.

Jeśli chodzi o Vistę Ultimate, to nie chodzi w niej o zmianę języka jako taką, ale możliwość zainstalowania kilku wersji językowych RÓWNOCZEŚNIE. Czyli użytkownik logując się do komputera może wybrać swój język - polski, niemiecki, francuski, angielski, hiszpański czy jaki tam chce. Przydaje się, gdy z komputera korzysta kilka osób różnych narodowości (instytucje, firmy międzynarodowe, kafejki internetowe - niby w jakim języku mają działać komputery chociażby Parlamentu Europejskiego? Bo urzędowych języków jest tyle ile narodowych, roboczym jest francuski. Albo takie ONZ, UNESCO itd.). Taką funkcję Linux i MacOS mają do baaardzo dawna.

Microsoft dołącza płytkę z jedną wersją językową tylko ze względów praktycznych - kilkadziesiąt płytek przy jednej licencji byłoby dosyć kosztowne. Podobnie daje tylko wersję 23 LUB 64 -bitową, mimo tych samych kluczy.

Nie polecam natomiast ściągać płytki z internetu - wiele z nich ma różne “dodatki” i nawet nie chcą klucza 8)

Vista, w odróżnieniu od XP, ma uniwersalne nośniki - są dwie wersje (32 i 64-bitowa), wybór rodzaju Visty dokonywany jest po wpisaniu klucza.

Ostatecznie pozostaje ustawić układ klawiatury tzw. polski programisty - bedą polskie ogonki.

nie dokonca prawda co mówi MaRa miałem viste francuza dzisiaj dałem do wgrania polsą po podaniu klucza odrazu doszli że to francuz a nie polak ale serwisy mogą to załatwić