Vista Home Basic/Premium upgrade do Business/Ultimate

A czy jest jakaś opcja żeby Vistę Basic czy Premium upgradować do Business lub Ultimate? Jakie elementy zawierają Vista Business lub Ultimate w stosunku do niższych. Można w ogóle doinstalować coś tam i uzyskać funkcjonalność tych wyższych wersji? Przez ‘coś tam’ mam na myśli elemety systemowe Business lub Ultimate. Oczywiście aktualizacje czy nazwa systemu byłyby jak dla Home Basic/Premium, ale niektóre programy, zwłasza profesionalne, duże pakiety, wymagają tych wyższych wersji Visty. Mam na myśli, coś jakby pod XP doinstalować NET Framework 3.5, bo tego wymagają niektóre programy.

Tu masz na temat edycji Visty. Co do upgradu nie wiem. Może ktoś inny będzie wiedział.

http://www.microsoft.com/poland/windows … rview.mspx

Ok, spoko, dzięki za linki. Hevet , a czy wersje językowe mają znaczenie. Jak mam Home Basic wersję niemiecką to czy mogę uaktualniać do wyższej wersji polskiej?

Dodane 09.07.2009 (Cz) 20:43

Już pomijając, że ceny uaktualnień pewnie nie są dużo niższe od cen tych wersji, do których się uaktualnia.

Do wersji Polskiej niestety nie będziesz mógl uaktualnić tylko do wersji niemieckiej systemu Windows Vista.

Jeżeli uaktualnisz do Ultimate to przysługuje ci zmiana języka przez WU.Czyli będzie po Polsku.Co do Visty to możesz wysłać zapytanie do Microsoft.pl o możliwości przesiadki na wyższą wersję wraz ze zmianą języka,myślę że nie będą robić problemów,w końcu dajesz im na “chleb”.

Moja rada jest jednak inna:poczekaj na “7”.Lepiej na tym wyjdziesz a koszty mogą się ostatecznie okazać niższe niż koszty przesiadki na Viste.