Witaj wczoraj zakupiłem nowy komputer i nowy system zadowolony myslałem zę bedzie ok a tu o zgrozo gra nad którą siedze po nocach w chwili wolnej Lineage2 C4 (online) i nie rusza ktos wie jak zmusić viste aby odpalić tą grę? jest widoczna w menadzerze ale to tyle.
Więc dodałem partycje i postawiłem dodatkowo xp i co dalej znikł mi system vista nie ma bootloadera abym mógł wybierać pomiędzy systemami? jak postawić bootoladera i uniknąc reinstalacji któregoś z systemów? lub najlepiej odpalić gre na viście?
wiem że to błachy kłopocik ale rozkładam ręce odrazu pierwszego dnia zabawy z tym systemem…
Widać że nie czytałeś… jesteś nowy… więc użyj opcji szukaj… bo podejrzewam że nikt Ci nie odpowie za to że jesteś taki… Szukajka nie gryzie. A wszystko zostało opisane sto tysięcy razy.
I na Viście gry beznadziejnie chodzą, Vista nie nadaje się do gier! (Nie licząc tytułów korzystających z directx 10, które pojawią się już niedługo, a może nawet już kilka się ukazało…)
Ok dzieki za wstępne info poszukałem pogrzebałem i teoretycznie zrobiłem według tej rozpiski http://support.microsoft.com/default.as … ;pl;919529 ale kłopocik jest taki iż program do wyboru tylko mignie nie mam żadnej możliwości wybrać system. jak wczesniej ładował sie tylko XP teraz ładuje sie tylko Vista.
Co poradzicie do tej wiązanki komend z linka co dopisac aby dał mi bootloader chociaz z 10 sekund na decyzje jaki wybrać system.
Złączono Posta: 27.04.2007 (Pią) 23:21
Tak i poradziłem sobie z problemem. W właściwościach komputera mozna ustawic czas do wyoru systemu.