Mam na komputerze Windowsa XP i zainstalowałem sobie Vista Inspirat Ultimate 2 i postanowiłem powrócić do stylu z XP. Na początku dałem styl Windowsa XP później odinstalowałem przez narzędzie Windowsa Dodaj lub Usuń Programy wszystko ładnie poszło komputer się zresetował. I no właśnie i ikony zostały z Vista Inspirat i pomóżcie mi jak to odinstalować. :lol:
Więc tak kolego podczas instalacji zawsze tworzy się punkt przywracania systemu teraz plik shell32.dll nie został cofnięty po deinstalacji Vista Inspirat Ultimate 2 teraz musisz podmienić shell32.dll z orginalnej płytki systemu spróbuj tak zrobić
Do napędu włóż płytę instalacyjną Windows XP i wykonaj:
Start => Uruchom => wpisz polecenie sfc /scannow i wciskamy Enter
Jeśli za każdym razem będą wyskakiwać okienka klikaj na Ponów próbę.
Spróbuj wyszukać plik iconcache.db i gdy system go znajdzie to skasuj go, uruchom ponownie komputer. Potem wejdź we Właściwości wyglądu, przejdź do karty “Ustawienia” i tam z listy palety kolorów wybierasz “Średnia (16 bitów)” i klikasz “Zastosuj”, po tym zmieniasz paletę z powrotem na “Najwyższa (32 bity)” i klikasz “Zastosuj”-> OK. Jest możliwość, że po tym powrócą stare ikony - u mnie pomogło to po deinstalacji Vista Icon Pack v3.