Vista na kompie z 256 MB RAM-u

Co się stanie jeśli zainstaluję vistę na kompie mającym jedynie 256MB RAM-u. Czy system w ogóle się zainstaluje?

musisz użyc programu który oszukuje instalator visty.Jednak nie poleacam ci ze wzgledu:

1.256MB Ram nie starczy starczy dla samego systemu: !!

2.System bedzie mulił jak cholera :? :wink:

nie zainstaluje sie

Dzięki za odpowiedź. Nie będę próbował instalować. Skoro się będzie mulić to nie warto. I tak nie włączę Aero. Kupię sobie RAM i wtedy wypróbuję. Czy 512 MB RAM-u wystarczy aby używać Aero i a za razem żeby komp płynnie chodził?

512 ram starczy choć jeśli by było 1gb to już super. aero nie ma nic związanego z ramem tylko z kartą graficzną.

Mi Vista potrafi zeżreć do 65-70% ramu jeżeli tylko chodzę po necie i słucham muzy z WMP, więc różnie to bywa

zal.pl

Jejku czy tak Ciężko zrozumieć, że Vista optymalizuje zurzycie pamięci ram ?

Mając nawet 4 giga po włączeniu sysa będziesz miał ponad 50 % zajętej pamięci, kiedy uruchamiasz inny program, system zwalnia ram , na potrzeby danego programu.

jest dokładnie tak jak mówi aero Ja kiedyś zainstalowałem viste ultimate na 256ramu to będzie działać po skonfigurowaniu pliku, ale za bardzo nieda się na takim systemie pracować przymula ale jezeli ktoś chce tylko sobie zobaczyć z czego się składa vista to może zainstalować.

Pzdr 8)

Pioterec ,wersja starter pójdzie, ale nie jestem dostępna w Polsce.

Poczytaj sobie o technologi zwanej SuperFetch.

bez przesady panowie Vista zabiera nieco ramu ale jak kolega pisze że przy 4gb zabiera 50% albo inny przy 2 gb że 65%70% przy prostych operacjach to ja nie wiem ale osobiście mam 4gb ramu i max przy starcie to ok 550 -600 mb a przy necie i np: winamp itd to max 800mb to nie jest nawet 25 %

2gb ramu to tylko jak w gry gram wymagające jak np: company of heroes jest zajęte

jaconon

http://www.microsoft.com/poland/windows … fault.mspx

:stuck_out_tongue:

Jastępnym razem sprawdz zanim napiszesz ;]

Każda Vista ma blokadę i zainstaluje się dopiero od 512 ramu , oczywiście bez modyfikacji obrazu Visty, po modyfikacji na 256 ramach pójdzie, ale to bez sensu

witam, zmodyfikowalem ten plik na 256ramu, nagralem plyte programem vlite, uruchamiam instalator i pisze mi ze za malo ramu, jesli wloze plyte na xp to wszystko sie uruchomii ale przy wyborze partycji pisze mi ze mam uruchomic plyte instalacyjna przy wlaczaniu kompa a wtedy nieda sie instalowac, co mam robic?>?

aero , zwracam honor. Nie doczytałem.

blade1991 nie bagrywaj płyty jakimiś programami vlite tylko zwykłym nero najlepiej najpierw zżuć całą instalke na dysk zamien zedytoweany plik i nagraj na płytę.

Mi się udało bez problemu.

Człowieku zastanów sie co piszesz :evil:

Próbowałem kiedyś testowo zainstalować na 256 ram i dało sie ale system chodził bardzo powoli :frowning: