Vista na nowym dysku

Uszkodził mi się dysk w laptopie (hp pavilion dv7 , w związku z czym zmuszony byłem zakupić nowy dysk. Chciałbym zapytać jak mogę na nim zainstalować vistę, którą legalnie kupiłem wraz z laptopem? Podobno mam licencję na system, ale nie dostałem żadnej płytki z systemem - był on już zainstalowany, w razie problemów mogłem go ponownie zainstalować przez funkcję Recovery Manager.

Masz sticker na laptopie z wersją systemu? Pobierz obraz/pożycz nośnik od kolegi.

mysle ze mam, sprawdze jak odbiore laptopa z serwisu, dzieki.

mam jeszcze jedno pytanie - czy instalowac viste czy moze lepiej windows 7? ktory by lepiej poszedl? moj laptop jest dosc stary, ma z 6 lat - hp pavilion dv7 3gb ram 32bit, pentium core 2 duo

Jak powyłączasz zbędne procesy w Viście to chodzi tak samo szybko jak Siódemka :slight_smile: Piszę właśnie ze starego lapka z T3200 i 3 GB ramu …

Vista 32 bit :slight_smile:

Cześć,

Oba powinny działać tak samo. Jednak zanim przystąpisz do instalacji Windows 7 sprawdź czy ten system jest wspierany przez producenta - czyt. czy są dostępne sterowniki dla twojego laptopa, pod ten system.