tylko na aukcji jest 2048MB Ram ja chciałem kupić domyślnie z 1gb pamięci.
Chodzi mi o to żeby swobodnie poruszać się po systemie z zainstalowanym antywirusem i innymi aplikacjami.Czy do tego będzie potrzebne następne 1gb Ram-u?
A może po prostu ta gra jest pisana pod dx9 , gdzie Vista tylko go emuluje, za to zauwazysz wzrost wydajności w grach na tych które bedą pisane tylko pod dx 10, , ale nie to że Vista z 1 giga ram tylko do worda, bo przesadziłeś :roll:
Co do wydajności - pojawiły się dwa uaktualnienia, których nie ma póki co w Windows Update (news był na DP). Po ich instalacji wydajność w wielu grach się poprawia.
I to nie wina antyvira, tylko Visty. Jak zaleje Ci się kawą klawiatura to też będzie to wina Visty? Zmień antyvira, jeśli nie został dostosowany do Visty, albo męcz autorów, żeby poprawili kod. Antyvir to nie jest aplikacja pokazująca zabawne zdjęcia z kotkami, tylko narzędzie silnie grzebiące we wnętrznościach systemu operacyjnego. Vista różni się diametralnie od XP. Jeśli autorzy programu antywirusowego “przeoczyli” ten fakt, to świadczy marnie o ich wiarygodności.
podając takie uzasadnienie, mów konkretnie, a nie puste słowa , które nic nie wnosza, poza siania zametu.
Ja polecam Vistę, dlaczego ?
Lepiej wykorzystuje zasoby komputera, bezpieczeństwo , programy już w 80 % chodzą pod vistę, także steroników jest bardzo dużo , i wszytsko działa jak należy
Mysle ze nie ma sensu otwierac nowego postu…wiec chce sie zapytac tutaj…wiem ze sa pisane wymagania wszedzie ale chce byc pewny na 100% mam komp.z nastepujaca konfiguracja
Procesor Sempron 64Bit 2600+
ATI Radeon X1300 Turbo IceQ
2x512 DDR
WDC 160GB Sata + Samsung 20GB
Chce dokupic pendrive 512MB po czytalem ze mozna podlaczyc i z tego brac pamiec…Czy bedzie wszystko chodzilo ok?pozdrawiam!Karol Miler!
ready boost zastępujue tylko plik wymiany z dysku, o ready boost proponuję dokładnie poczytać na stronach microsoftu, przy 1 giga ram, musisz mieć conajmniej 1 giga pamięci flash ;]
Pen nigdy nie zastąpi Ci także fizycznej obecności pamięci ram