Vista na tym sprzęcie

Witam chciałbym sobie zakupić laptopa z oryginalną vistą.Oto specyfikacja:

Intel core duo 2Ghz

1gb Ram

120 gb hdd

grafika:zintegrowana

Czy system będzie dobrze działał?Czy może warto dołożyć dodatkowy 1Gb ramu?Proszę o odpowiedź.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

System na pewno, ale areo to będzie ciężko

zalezy jaka grafa…np. w intelu 900 i 950 aero glass dziala

podaj link do laptopa

komp średni gorzej z grafiką. NIe wiem czy pociągnie aero Glass. I ramów trochę mało. Nie będziesz czuł się tak swobodnie jak na XP.

Model laptopa to Asus F3F-AP271A

Oto link:

http://allegro.pl/item224316433_asus_f3 … vista.html

tylko na aukcji jest 2048MB Ram ja chciałem kupić domyślnie z 1gb pamięci.

Chodzi mi o to żeby swobodnie poruszać się po systemie z zainstalowanym antywirusem i innymi aplikacjami.Czy do tego będzie potrzebne następne 1gb Ram-u?

Pozdrawiam

Pójdzie z “paluszkiem”, bez problemu.

Z czasem możesz dokupić pamięć ale nie koniecznie. Korzystać można zawsze z ReadyBoost’a celem przyspieszenia.

Co do Aero to ja mam teraz zamiennik serwisowy pt. ASUS GF 7100 64MB i działa. Przy okazji korzystam jednocześnie z kilku rzeczy i jest O.K.

Jedynie co to przełączanie między oknami nie jest płynne.

Procek - O.K.

Twardziel spoko.

Brać Vistę - nie marudzić.

RB przyspiesza wyłącznie plik wymiany. Zresztą taniej kupić kość pamięci niż pendrive’a, żeby trzymać na nim pagefile…

Tak 1 GB i Vista no chyba, że do Worda !

:hahaha: :hahaha:

daruj sobie takie teksty :mrgreen:

Bredzisz chłopie, bo nie masz pojęcia o systemie

A jak wytłumaczysz mi to, że np: NFS Carbon chodzi na Viście na 8600 GT na średnich. A na XP na full na Geforce 7600 GS?

A może po prostu ta gra jest pisana pod dx9 , gdzie Vista tylko go emuluje, za to zauwazysz wzrost wydajności w grach na tych które bedą pisane tylko pod dx 10, , ale nie to że Vista z 1 giga ram tylko do worda, bo przesadziłeś :roll:

Bzdura.

Co do wydajności - pojawiły się dwa uaktualnienia, których nie ma póki co w Windows Update (news był na DP). Po ich instalacji wydajność w wielu grach się poprawia.

Ja mam :

Pentium IV 3.4GHz HT

2x512 MB DDR Dual Channel

GeFOrce 7600GT 256MB

Dysk 200GB SEagate Barracuda

i przy włączonym skanowaniu antyvirem Vista tnie że masakra.

I to nie wina antyvira, tylko Visty. Jak zaleje Ci się kawą klawiatura to też będzie to wina Visty? Zmień antyvira, jeśli nie został dostosowany do Visty, albo męcz autorów, żeby poprawili kod. Antyvir to nie jest aplikacja pokazująca zabawne zdjęcia z kotkami, tylko narzędzie silnie grzebiące we wnętrznościach systemu operacyjnego. Vista różni się diametralnie od XP. Jeśli autorzy programu antywirusowego “przeoczyli” ten fakt, to świadczy marnie o ich wiarygodności.

TEn antyvir a mianowicie KIS 7.0 posiada takie o to małe logo:

vista_136x210.jpg

Żeby móc pracować komfortowo na VIście trzeba mieć co najmniej 2 GB DDR

Certyfikat gwarantuje, że działa a nie jak działa.

ja z zakupem Visty wstrzymałbym się na razie.

podając takie uzasadnienie, mów konkretnie, a nie puste słowa , które nic nie wnosza, poza siania zametu.

Ja polecam Vistę, dlaczego ?

Lepiej wykorzystuje zasoby komputera, bezpieczeństwo , programy już w 80 % chodzą pod vistę, także steroników jest bardzo dużo , i wszytsko działa jak należy

Mysle ze nie ma sensu otwierac nowego postu…wiec chce sie zapytac tutaj…wiem ze sa pisane wymagania wszedzie ale chce byc pewny na 100% mam komp.z nastepujaca konfiguracja

Procesor Sempron 64Bit 2600+

ATI Radeon X1300 Turbo IceQ

2x512 DDR

WDC 160GB Sata + Samsung 20GB

Chce dokupic pendrive 512MB po czytalem ze mozna podlaczyc i z tego brac pamiec…Czy bedzie wszystko chodzilo ok?pozdrawiam!Karol Miler!

ready boost zastępujue tylko plik wymiany z dysku, o ready boost proponuję dokładnie poczytać na stronach microsoftu, przy 1 giga ram, musisz mieć conajmniej 1 giga pamięci flash ;]

Pen nigdy nie zastąpi Ci także fizycznej obecności pamięci ram