Vista-nie włącza się

Cześć…

Zazwyczaj problemy staram się rozwiązać sam, ale teraz mi się nie udało :expressionless:

2 dni temu zrobiłem na laptopie reinsall Visty.

Wszystko fajnie…

Kończąc “pracę”, “zamykałem” laptopa. Czyli włączałem stan wstrzymania…

Po pewnym czasie chciałem sobie trochę pograć, ale niestety nic z tego już nie było…

Laptop się resetuje.

Przed pojawieniem się “okna logowania” na mniej niż pół sekundy pojawia się niebieska ramka z jakimiś napisami i restartuje się.

I tak cały czas…

System (albo laptop) po każdym takim resecie pyta się co zrobić (np. w przypadku gdy zabrakło prądu)

-włączyć system normalnie

-przejść do ustawień (tam się reinstaluje Windows’a, przywraca system itp.)

Jeżeli właczyć system normalnie-dzieją się w/w rzeczy.

Jeżeli przejść do ustawień to i tak nic nie mogę zrobić…nie zależy mi na zapisanych danych, więc próbowałem jeszcze raz przeinstalować system, ale nie da się, bo Vista nie utworzyła jeszcze jakiejś partycji… :confused:

Przywrócić systemu też się nie da…

Można tam przetestować laptopa, przeskanować-z tego co tam zauważyłem to wszystko było okej…

Byłem przed chwilą u “informatyka”.

Jakimś programem (Windows MINI coś tam, jak dobrze pamiętam) sprawdzał stan techniczny-wszystko gra.

Więc problem powinien tkwić w systemie…

Pytanie mam jedno-co zrobić ? ?

Jak robie reinsall? Na podstawie ukrytego pliku…

NIE MAM ŻADNEJ PŁYTY Z SYSTEMEM ! (!)

Proszę Was pomóżcie mi…

Mam 2 takie same laptopy, więc jak będzie trzeba jakieś pliki zgrać czy coś takiego to jestem w stanie…

Zobacz tu http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … wka+preSP1, może to rozwiąże ten problem

Jeżeli reinstal to z ukrytej partytacj (poczytaj instrukcje od laptopa).

A nie próbowałeś włączyć Trybu awaryjnego? Bo tego nie napisałeś.

Wiem,że reinstall jest z ukrytej partycji i tak jak pisałem-już to robiłem, ale nie mogłem ponownie, ponieważ jeszcze jakaś partycja nie zdążyła się utworzyć…

Mniejsza…

Problem rozwiązał się sam…od tak po prostu :expressionless:

Eh, wqrzające to jest…

W każdym bądź razie - dzięki za rady…