Vista-problem współdziałania defendera z nodem 32 2.7

Witam, od niedawna mam komputer z Vistą Home Premium 32bit. Przy tym mam Noda 32 2.7. Defender informuje mnie, że Nod działa ale wysyła powiadomienia w formacie który nie jest już obsługiwany. nie wiem teraz, czy instalować nowszego Noda, jeśli tak, to jakiego 3.0 czy 4.0, czy w ogóle jest to konieczne w takiej sytuacji i czy to powiadomienie świadczy o nieskuteczności noda, którego posiadam w tej chwili?? Jestem totalnie zielona w kwestii informatyki, póki co, dopiero się tego zaczynam uczyc. Stąd moj problem :oops:

P.S. Dodatkowo ostatnio defender nie chciał pobierać aktualizacji, już pobiera ale przez kilka dni był problem, dlaczego, może ktoś wie??

Będę wdzięczna za pomoc

Często się to zdarza,raczej nie ma czym się przejmować.Co do Nod to lepiej go zaktualizuj do nowej wersji i zobacz jak Defender będzie się zachowywał.Ale myślę że wszystko wróci do normy.W celu uspokojenia się możesz prewencyjnie przeskanować system tym skanerem na żądanie:Klik.

W nim nie ma ochrony rezydentnej więc nie ma ryzyka konfliktu antywirusów.Wykonaj pełny skan wszystkich dysków.

MeduzaMalena , Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji zmien.gif

Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.

Potwierdzam, ale bez wyłączenia Windows Defendera. Znakomicie uzupełnia NOD-a