Vista uruchamia sie tylko w trybie awaryjnym (bez sieci)


(kid_m) #1

witam, mam poważny problem z systemem Windows Vista Home Edition SP1.

chciałem zainstalować router (linksys wag200) aby mieć łącze bezprzewodowe. na pozostałych dwóch kompach (z win xp) wszystko śmiga... zainstalowałem, wyskoczył komunikat, że jest jakiś błąd... postanowiłem zrestartować system i spróbować ponownie.zrestartowałem i... system nie startuje. Zacina się przy uruchamianiu w miejscu paska postępu. Działa tylko w trybie awaryjnym (ale tylko jeśli wybiorę opcję bez obsługi sieci). Używałem Recovery CD, wciskałem F9 i robiłem podobnie z ukrytej partycji. Wszystko na nic. Niestety zgubiłem CD z Vistą. Próbowałem odinstalować sterowniki (program?) do routera, ale nie potrafie go zlokalizować.

Co mogę zrobić...?? Proszę o pomoc.


(Zbych ) #2

Routera nie instaluje się w kompie , router konfiguruje się poprzez przeglądarke internetową , do działania sieci bezprzewodowej wymagane jest tylko uruchomienie w kompie wifi (w jednych jest to sówak w innych kombinacja klawiszy)mniemam że to laptop . System Vista nie wymaga wgrywania dodatkowtych sterów od karty WiFi wystarczy załaczyć a karta zostanie zainstalowana na sterach systemowych . Jedyne co możesz zrobić to spróbować w biosie wyłączyć karte wifi możliwe że jest niesprawna i powoduje ogólną awarie. Zainstalowanie pod Vistą jakichkolwiek niekontabilnych sterów zazwyczaj kończy się uszkodzeniem systemu w takim stopniu że nawet przywracanie systemu staje się nieskuteczne.


(kid_m) #3

Dziękuję za wasz czas.

Problem został "rozwiązany". (...) ostatecznie partycje całkowicie się zmodyfikowały

("zrobiła się" jedna...), do tego straciłem trochę danych... i teraz tak...

a) do odzyskiwania utraconych plików (Vista) polecam Active@ File Recovery,

b) nie chcę mieć więcej do czynienia z tym systemem.