Zainstalowałem ostatnio na Viście Subedit Player v.4060, ale podczas odtwarzania na napisach występuje czarne tło (tylko na napisach, zasłania to film). Próbowałem już w kliku wersjach i to samo sie dzieje. Na Windows Xp zainstalowałem SubEdit Player v.4043 i nie działały filmy, zainstalowałem kodeki z instalki SubEdita v.4056 i wszystko pięknie działa, nie ma owego czarnego tła. Usunąłem wszystkie sterowniki, SubEdity które instalowałem i zainstalowałem v.4043 i ku mojemu zdumieniu film który na tej wersji pod XP nie działał na Viście działa, niestety z czarnym tłem pod napisami. Zainstalowałem kodeki z v.4065 i dalej to samo :-x . Macie może jakieś pomysły?
Na stronie programu w dziale download jest patch dla systemu Microsoft Vista, zainstalowałeś go?
Jeśli mimo zainstalowania patcha napisy nie będą na przeźroczystym tle, ro spróbuj uruchomić program ze zgodnością z Windows XP (prawym na właściwości pliku exe i tam wybierasz zgodność z Windows XP).
Tutaj cytat z FAQ zamieszczonego na stronie programu:
Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > zakładka Widok > zaznacz “Pokaż ukryte pliki i foldery” > OK
…a co do problemów z SubEdit Player… u mnie Aero w Viście nie ma żadnego wpływu na działanie tego programu Mam zainstalowane kodeki K-Lite Mega Codec Pack i nie mam problemów z odtwarzaniem filmów, wszystko działa bardzo dobrze