Vista - wymagania

Ja mam

AMD Athlon 2800+ 64 bit

512 Ram DDR 400 Mhz

Radeon 9600 Pro 128 MB

Seagate 80 GB SATA

sam win mi jako tako chodzi, ale co jakiś czas jak leci muzyka szarpnie. Do tego nie pamięta mi rozdzielczości ekranu i wciaz wraca do 1024 x … . Nie akceptuje tez pryz rozdzielczościach takich jak na XP tak wysokich odswierzan. Ogólnie nie jestem zadowolony, zbyt mulowato chodzi. Polecam poczekać na wersje finalna i nie śmiecić sobie w kompie :slight_smile:

wydaje mi się że mogą być kłopoty związane z kartą graficzną , i może sie wogóle nie chcieć zainstalować , obecnie ATI wypusciło sterowniki pod Viste ale do kart od modelu 9500 wzwyż .

P4 3Ghz HT

2x256 DDR 400 dual

radeon 9550@9600

WD 80Gb ATA

Obecna Vista RC1 bardzo ładnie pracuje, troche długie ładowanie systemu, ale potem pracuje szybko znaczy wszystkie programy otwierają się znacznie szybciej jak pod XP Pro , podczas przeglądania internetu + programy systemowe uruchamiane z systemem pozostaje 155Mb wolnej pamięci więc nie ma tak tragicznie , mogło by być lepiej , zapewne wersja finalna na takim sprzęcie będzie jeszcze lepiej pracować.

Zbych gdzie znalazles sterowniki ATI pod viste?

na stronie ATI http://www.ati.com znajdują się tam od czasu pierwszej publicznej Visty , conajmniej od kilku tygodni, w sumie są to beta driver ale z obecną Vistą RC1 działają dobże z poprzednimi Vistami działały tragicznie.

A myślicie, że na zintegrowanym Radeonie x200 64 MB Vista będzie śmigać :?:

Jak sądzicie… czy Vista będzie u mnie możliwie chodziła ? Konfiguracja kompa… nieco poniżej… :slight_smile: pzdr :slight_smile:

a mi pojdzie ?

Duron 1,8 (przełączony na 1,35mhz bo mi sie wyłączał) + 640 RAMu + GF MX 4000

Po co takie pytania, czy mi pójdzie, a czy nie ?? Przecież Visty jeszcze nie ma a BETY są bardzo systemożerne… W Vortalu jest specjalny dział poświęcony nowemu systemowi ( http://vista.dobreprogramy.pl/ ) i polecam tam zajrzeć, a w szczególności do działu WYMAGANIA SPRZĘTOWE.

Mam kompa

Duron 800 MHz

512 Mb Ram

Karta Graficzna Nvidia GE FORCE 6200 128 Mb

Dysk Twardy 1 Seagate Barracuda 160 GB 7200 ATA 133

Dysk Twardy 2 SAMSUNG 40GB 7200 ATA 133

Nagrywarka DVD LiteOn LH-18A1H LIGHTSCRIBE

Nagrywarka DVD LiteOn SOHW-1693S

Zależy mi tylko na efekcie areo

bo instalowałem już viste beta 2 i chodzi u mnie bez zarzautu :slight_smile: :smiley:

i efekt aero też się włączał :slight_smile: :smiley: