Witam.
Posiadam system Vista x64 Ultimate. Wszystko działa ładnie i sprawnie, i bardzo stabilnie…gdyby nie jeden mały acz dość uciążliwy problem, ale mam nadzieję, że jest on do załatwienia.
Przejdźmy zatem do sedna sprawy.
Komputer po załączeniu czasami dość długo się ładuje (w momencie gdy pojawia się pasek ładowania systemu), a czasami dość szybko to idzie. Nie wiem od czego to zależy.
Ilość automatycznie startujących aplikacji mam ograniczoną do minimum i najbardziej potrzebnych (Kaspersky, sterowniki, i chyba tyle).
System zaraz po załadowaniu chodzi bardzo dobrze, ale po dłuższym czasie strasznie zwalnia wręcz zawiesza się. Niby da się wszystko normalnie robić, ale jak chcę odpalić jakąś aplikacje czy zainstalować program/grę to nie da rady.
Można czekać wieczność i nic. Jedyny ratunek to restart komputera. Wtedy ponownie wszystko działa dobrze.
Podam przykład.
Przegrywam płyty, i podczas przegrywania śmigam po necie. Przy którejś z przegrywanych płyt podczas etapu wkładania czystej płyty do napędu system się właśnie “dziwnie” zawiesił tak jak wyżej to opisałem, i nie zczytało nawet płyty.
Po prostu można czekać i czekać, i dopóki nie zrobi się restartu komputera to nic chyba nie pomoże.
Tutaj potrzebne informacje:
DxDiag
HiJackThis Log
Pulpit (nie wiem po co, ale może sie przydać żeby zobaczyć co tam jest, może wypatrzycie coś złego
)
Dodam jeszcze tylko, że w tle mam uruchomione pobieranie przez FlashGet’a, wersję 1.8.1, oraz AQQ 1.4.8.
Na siedebarz’e mam: CPU i RAM Meter, inny dodatek do mierzenia CPU oraz RAM, mierzenie prędkości pobierania i wysyłania, obecna pogoda w moim mieście.
Ale to raczej nie powinno powodować problemów?
Z góry dziękuję za informację oraz pomoc. Mam nadzieję, że coś pomożecie